Skip to content
Siguranța cetățeanului

Controale în Gara de Nord. Polițiștii și jandarmii verifică dacă oamenii poartă masca

Facebook/politie

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București, Secția Regională de Poliție Transporturi București și Brigada Specială de Invervenție a Jandarmeriei Române au făcut controale atât în gări, în trenurile ce au punct de plecare sau sosire Gara de Nord, dar și în zona adiacentă.

În ultimele 48 de ore s-au dat peste 129 de amenzi, în valoare de 60.000 de lei, în timpul unor controale în trenuri din Gara de Nord din Capitală, precum și în zona adiacentă gării.

Au fost verificate atât trenurile de călători, cât și locurile de staționare și peroanele, inclusiv zona din proximitatea Gării de Nord, fiind constatate și aplicate peste 129 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 60.000 de lei, cele mai multe fiind pentru încălcări ale prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Potrivit Poliției Capitalei, au fost legitimate peste 320 de persoane, iar pe parcursul verificărilor au fost constatate, în flagrant delict, două infracțiuni : o infracțiune de zădărnicire a combaterii bolilor, respectiv o infracțiune de furt.

Polițiștii fac apel la populație să respecte toate măsurile necesare prevenirii răspândirii infectării cu virusul COVID-19, să poarte masca de protecție și să respecte distanțarea fizică.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *