Controale la 13 spitale din judeţul Argeş, după numeroase sesizări trimise

Spitalul Urgenta Pitesti
Sursa foto: Spitalul Urgență Pitești / Facebook

O echipă de control formată din reprezentanţi ai mai multor instituţii a început, joi, verificări la 13 spitale publice din judeţul Argeş, aflate în administrarea Consiliului Judeţean sau a autorităţilor publice locale. Controalele au loc după ce Prefectura a primit numeroase sesizări de la pacienţi sau rude ale acestora, reclamaţii care vizau condiţiile din spitale, timpul de aşteptare şi chiar faptul că aparţinătorii nu pot lua legătura cu rudele internate în spital sau cu medicii care le tratează pe acestea.

Echipa mixtă de control a fost formată la ordinul prefectului Radu Perianu şi este compusă din reprezentanţi ai Prefecturii, Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ISCIR şi Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.
Verificările au început, joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti și sunt în derulare.
„La Urgenţă, oamenii au reclamat că aşteaptă prea mult. Le-am cerut tuturor membrilor comisiei de control obiectivitate şi toleranţă zero. Nimeni să nu se joace cu sănătatea oamenilor! Am stat de vorbă cu oamenii care aşteptau la Urgenţă. Unii dintre ei spuneau că sunt acolo de o oră şi jumătate, o altă doamnă, de trei ore, iar alţii spuneau că au aşteptat altă dată şi 5 ore. În Ambulatoriul de Specialitate nu se respectă programările! Erau oameni care aşteptau mult după ora la care erau programaţi”, a transmis prefectul Radu Perianu, care joi a mers la spitalul din Piteşti pentru a sta de vorbă cu pacienţii.
Reclamaţiile primite la Prefectură din partea bolnavilor sunt legate de timpul de aşteptare foarte lung de la Urgenţe, de faptul că aparţinătorii nu pot lua legătura cu rudele internate în spitale sau cu medicii care le tratează pe acestea, că angajaţii de la Spitalul Judeţean răspund foarte greu la telefon sau că în unele secţii cadrele medicale care ar trebui să îngrijească bolnavii ajung foarte rar la paturile acestora. În ceea ce priveşte Ambulatoriul Spitalului Judeţean, pacienţii au reclamat că, deşi se programează, programările nu sunt decât foarte rar respectate, iar ei sunt nevoiţi să aştepte timp îndelungat.
În total, vor fi controlate 13 spitale din judeţ, aflate în administraţia autorităţilor publice.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL