Skip to content
Societate

Controale la depozitele de legume/fructe din Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa – 87 de unităţi au fost verificate, fiind aplicate 54 de amenzi

News.ro

Inspectorii ANSVSA şi ANAF au veriticvat, joi, 87 de depozite de legume şi fructe din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, fiind depistate nereguli pentru care s-au dat 54 de amenzi. S-au găsit produse alterate, spaţii de depozitare neigienizate şi legume/ fructi depozitate necorespunzător.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a desfăşurat, împreună cu reprezentanţi ai ANAF, o acţiune tematică de control la depozitele de legume şi fructe şi pieţele agroalimentare din Bucureşti şi judeţul Ilfov. În timpul controalelor, s-au prelevat probe (din lămâi, piersici, morcovi, gutui, caise, ardei iute, ardei gras, banane, mere, portocale, roşii, nectarine, struguri) pentru determinarea prezenţei sau a depăşirii limitelor admise pentru reziduurile de pesticide. Probele prelevate vor fi analizate în laboratoarele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din Bucureşti şi Constanţa”, a transmis, joi seară, ANSVSA, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că importantă a fost şi verificarea procedurii de rechemare a produselor de la beneficiari, în situaţiile în care există produse neconforme.

Au fost verificate 87 de unităţi de depozitare şi comercializare legume-fructe.

Principalele deficienţele constatate:

igiena necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare şi ambalare;

depozitarea necorespunzătoare (paleţi cu produse alterate lângă cei cu produse corespunzătoare);

legume şi fructe alterate şi ambalaje deteriorate prezente în spaţiul de depozitare;

trasabilitatea şi etichetarea necorespunzătoare a legumelor şi fructelor;

lipsa programului de autocontrol la produsele de origine non animală;

inexistenţa procedurii de rechemare a produselor neconforme;

absenţa fişelor care atestă sănătatea personalului.

Neregulile constatate în urma verificărilor au fost sancţionate cu 54 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 637.280 de lei. Totodată a fost reţinută oficial o cantitate totală de 13.862 de kg de legume şi fructe (roşii, morcovi, lămâi şi ardei gras), care a fost dirijată pentru neutralizare la o unitate autorizată”, a transmis ANSVSA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *