Skip to content
Politică

Control al Ministerului Sănătății, după ce o fetiță a murit în condiții suspecte

Ministerul Sănătăţii trimite o echipă de control la Spitalul din Huşi, după ce o fetiţă de patru ani, diagnosticată cu o formă severă de laringită, a murit la mai puțin de o oră de la administrarea unei perfuzii. Familia acuză medicul care i-a făcut tratamentul că nu a verificat dacă fetiţa era alergică la substanţă. Poliţiştii de la investigaţii criminale fac acum cercetări, după ce părinţii au depus plângere.

Anchetă la Spitalul Municipal Huşi după ce o fetiţă de patru ani a murit la mai puțin de o oră după ce i-a fost administrat un tratament intravenos. Părinţii au dus-o la camera de gardă pentru că avea febră puternică. Medicul a stabilit că ar putea suferi de laringită şi i-a cerut asistentei să-i pună o perfuzie. La scurt timp copila s-a stins.

Conducerea spitalului spune că decesul este suspect, aşa că a sesizat poliţia. Părinţii au propria ipoteză. Oamenii spun că fetiţei i s-ar fi administrat antibiotic fără ca medicii să verifice dacă aceasta este alergică.

Am dispus deja un control mixt efectuat de corpul de control al Ministerului Sănătății și DSP Vaslui asupra modului în care au fost respectate toate protocoalele de asistență medicală în cazul soldat, din păcate, într-un mod atât de nefericit.

Vom verifica atitudinea terapeutică, protocoalele, pe care medicul ar fi trebuit să le cunoască. Comisia de control de la Minister va face un referat.

Am înțeles că e vorba de o laringită, probabil că i s-a administrat un antibiotic, care înțeleg că ar fi fost si cauza decesului. Trebuia făcută acea testare alergologică. Toată lumea este șocată, dar dincolo de șoc trebuie să ne asigurăm că astfel de situații nu se vor mai întâmpla. Se poate ajunge până la destituiri. Ministerul Sănătății nu are nicio toleranță pentru asemenea accidente”, a declarat ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu la Digi24.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *