Skip to content
Politică

Controversele din declarația de avere a lui Eugen Teodorovici. Ce pare să ”colecționeze” noul ministru al Finanțelor

Jurnaliștii de la portalul online vice.com dezvăluie o serie de elemente suspecte, cel puțin din punct de vedere moral, care îi pot da dureri mare de cap proaspătului ministru al Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

Funcționar public de-o viață, Orlando Teodorovici a fost, din decembrie 2012 până săptămâna trecută, ministru al Fondurilor Europene. Totodată, este și senator PSD, ca și predecesorul său, colecționarul de tablouri, Darius Vâlcov. Feblețea lui Teodorovici nu sunt obiectele de artă, ci casele, notează vice.com.

Citește și: Cifrele suspecte din ograda lui Eugen Teodorovici

Ba cumpărate de la ANL, ba de piața liberă cu bani de la bancă, ba moștenite. Geniul de finanțist se vede cu ochiul liber: două din casele cumpărate prin credit se plătesc singure, din chirii. Și cu adevărat genial este că acele chirii sunt plătite de către personaje foarte apropiate ministrului: fosta soacră, respectiv mama demnitarului.

Ultima declarație de avere semnată de către Orlando Teodorovici este cea din 2014, pe anul fiscal 2013. Atunci, Teodorovici a câștigat 64.366 RON și a avut rate la bănci pentru suma cumulată de 812.000 EURO. Singurul venit suplimentar declarat de ministru, cu care s-a ajutat la plătit ratele enorme pentru un om normal (nu și pentru un finanțist de succes) e cel din chiria unui imobil care-i bagă în buzunar 5.000 euro/lună. 

case teodorovici

case teodorivici 2

Prima casă serioasă apare în familia Teodorovici în anul 2001. Se află pe strada Inginer Doctor Tacu nr.8, are suprafața de 220 metri pătrați și este cumpărată de către fosta soție, Florentina Teodorovici de la ANL (Agenția Națională pentru Locuințe). Prin credit, evident.

Vezi aici declaratia integrala de avere a lui Eugen Teodorovici- 2014

Următoarea casă de anvergură apare în familia Teodorovici în anul 2007. Este un imobil aflat pe strada Crișana nr. 21 și are suprafața de 440 metri pătrați. În unele declarații de avere mai vechi ale fostei soții. Florentina Teodorovici, actuală Costache, apare că ar avea doar 250. Ea a completat declarații de avere din postura de funcționar public al Ministerului Transporturilor. Îi dau crezare ministrului Teodorovici, el fiind cel cu cifrele din casă. Probabil ea o măsurase cu metrul de croitorie și i-a dat cu eroare. Ultimul imobil achiziționat este pe strada Dobrogei nr. 12, iar foștii soți Teodorovici dețin jumătate din ea, adică 70 de metri. Toate casele sunt cumpărate cu credit de la bancă. Ei, și aici începe povestea frumoasă a felului în care un finanțist înțelege să facă bani, mai dezvăluie sursa citată.

noul-ministru-de-finante-teodorovici-incaseaza-chirie-de-la-ma-sa-152-body-image-1427726714

foto: vice.com

Casa de pe strada Crișana 21 a fost închiriată până în 2013 către SC Casa Marieaan SRL. Culmea, și această firmă a închiriat-o tot pentru un restaurant care chiar așa se numește: Casa Marieaan. Firma a fost înființată în 2008 și are unic asociat pe Sofia Costache. Fosta soacră a ministrului Teodorovici. Este fostă din 2013, când soții Teodorovici au divorțat. Totuși, firma doar îi plătea chirie lui Teodorovici, nu era și deținută de acesta. Cel puțin nu în acte. Așa că e un mister de ce și-a dat numărul de finanțist pentru a fi contactat, mai ales că directorul general al firmei este Simona Teodorovici, cumnata ministrului, mai notează cei de la vice.com.

În 2011 au apărut probleme cu restaurantul deținut de fosta soacră, actuală chiriașă, Sofia Costache .Așa că omul a vrut să scape de ea, cu toate că se înțelesese exemplar cu ea până atunci. Și s-a ajuns la proces. De-aia nu trebuie să ai niciodată încredere în soacre. Abia în 2013 a fost încheiat procesul și casa ministrului a fost eliberată. În același an, soții Teodorovici au și divorțat, notează cei de la vice.com.

După ce a dat-o afară pe fosta soacră, imobilul de pe strada Crișana 21 a fost închiriat tot unui restaurant – PataNegra – copas y tapas. Firma care deține restaurantul se numește exact S.C. PATA NEGRA COPAS Y T AP AS – S.R.L. Ultima înregistrare la Registrul Comerțului este din 2014 (firma a fost înființată în 2013, o să vedeți imediat de ce) spune că asociații firmei sunt două doamne: Elena Angela Ilie și Iulia Teodorovici. În caz că vă sună cunoscut numele acela de familie, deținătoarea restaurantului și chiriașa e chiar mama ministrului, în vârstă de 67 de ani.

Două restaurante, aceleași scaune. Sursa: Facebook Pata Negra și Marie Aan

Și coincidență care întrece orice minte perspicace de om, restaurantul este tot cu specific spaniol și are același mobilier cu fostul restaurant Casa Marieaan, deținut de fosta soacră. Spun fost pentru că a dispărut din peisaj. Scaunele din restaurantul deschis de mama ministrului sunt identice. La fel și candelabrele. Ba chiar și un ceas de perete. Care ticăie voios în noua locație. Ca și cariera ministrului de Finanțe. Desigur, ar putea fi o coincidență, ar putea fi, conchid cei de la vice.com.

 Sursa foto: Facebook Pata Negra și Marie Aan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *