Skip to content
Sănătate

Coordonatorul campaniei de vaccinare prezintă soluţiile pentru asigurarea resursei umane calificate în centrele de vaccinare

Inquam Photos/Octav Ganea

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, anunţă că există judeţe în care există „o problemă reală” în asigurarea resursei umane calificate pentru centrele de vaccinare şi spune că autorităţile iau în calcul cooptarea unor medici de alte specialităţi decât medicina de familie sau chiar a medicilor stomatologi, în localităţile unde se amenajează centre de vaccinare în cadrul campaniei de imunizare anti-Covid, dar care se confruntă cu lipsă de personal.

Ar fi mai multe soluţii: pe de o parte să apelăm la colegii din celelalte judeţe, mai ales din centrele universitare unde există o disponibilitate mai crescută a resursei umane, de asemenea implicarea şi a altor medici de alte specialităţi decât medicii de familie, medici din reţeaua de medicină şcolară, de asemenea, chiar medici din specialitatea de stomatologie sau, repet, alte specialităţi medicale care pot să asigure echipele de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă marţi, răspunzând unei întrebări.

El susţine că este nevoie de o analiză care să arate de ce cadrele medicale nu vor să se implice în campania de imunizare.

Un alt element important cred că ar fi evaluarea resursei umane disponibile şi a încerca să vedem care este motivul pentru care persoanele respective nu doresc să participe la campania de vaccinare. Deci sunt foarte multe situaţii, care diferă de la un judeţ la altul. Sunt, într-adevăr, câteva judeţe unde există o problemă reală cu resursa umană, cum este Vrancea, cum este Giurgiu, însă eu cred că se vor găsi, în final, soluţii şi pentru acele centre, dar, într-adevăr, sunt judeţe care au o problemă reală cu resursa umană”, a adăugat medicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *