Skip to content
Societate

Coordonatorul intervenţiei violente de la mitingul Diasporei din 10 august 2018 s-a retras din funcţia de şef al Jandarmeriei Prahova

B1.ro

Lt. col. Laurenţiu Cazan – cel care a coordonat intervenţia jandarmilor la mitingul din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei – s-a retras din funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova, potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Române. Conducerea Ministerului de Interne îl numise pe Cazan la şefia IJJ Prahova pentru „a asigura continuitatea”, iar ordinul fusese semnat pe data de 21 decembrie 2020.

În urma discuţiilor apărute în spaţiul public care afectează imaginea Jandarmeriei Române, începând cu data de astăzi, 04.01.2021, lt. col. Laurenţiu Cazan a decis să-şi retragă acordul privind împuternicirea sa în funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova.

Pentru asigurarea continuităţii comenzii, la conducerea Inspectoratului va rămâne prim-adjunctul inspectorului şef, colonel Dragoş Buzoianu.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, cu aceeaşi dată, prin ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române, ofiţerul urmează să îndeplinească atribuţiile avute înainte de această împuternicire”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Române.

Coordonatorul intervenţiei jandarmilor din Piaţa Victoriei la mitingul din 10 august 2018, va fi retras „foarte probabil” de la conducerea IJJ Prahova şi i se vor încredinţa responsabilităţi administrative, declara Dacian Cioloş pentru Mediafax, după o discuţie cu ministrul de Interne, Lucian Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *