Skip to content
Harghita Știri locale

Copii obligaţi să asculte imnul secuiesc la Campionatul Naţional de Înot de la Miercurea Ciuc

dc.news.ro

Imnul secuiesc a fost intonat joi, 7 noiembrie, în deschiderea Campionatului Naţional de Înot în bazin de 25 metri seniori, tineret şi juniori. Competiţia se desfăşoară la Miercurea Ciuc în perioada 7-10 noiembrie şi este organizată de către Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), potrivit Adevărul.

Momentul a fost evidențiat de către Ştefan Ioan Gherghel, înotător român, deţinător a multiple recorduri naţionale şi internaţionale, vicecampion mondial şi european în probele de 200 de metri fluture şi reprezentantul României la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice.

Felicitări FRNPM pentru că obligaţi copiii să stea să asculte imnul secuiesc la Naţionalele de Seniori ale României în România. Dacă nimeni nu s-a sesizat nici anul trecut, de ce să nu repetăm ilegalitatea?”, a scris Ştefan Ioan Gherghel pe pagina sa de socializare.

Potrivit unui amendament adoptat în 2016 la Legea 75/ 1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice, „imnul naţional se intonează pe stadioane şi alte baze sportive, cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive oficiale, de nivel naţional, etapele finale, pentru toate categoriile de vârstă”.

În cadrul campionatului naţional care se desfăşoară în această perioadă la Miercurea Ciuc, s-a intonat la începutul competiţiei imnul României şi mai apoi imnul Ţinutului Secuiesc.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *