PSnews

Ultima Oră

Copii români, DISCRIMINAŢI în Spania. Se cere socoteală unui ministru

nathanmagnuson.com

Citiţi, în cele ce urmează, despre modul în care mai mulţi copii români sunt DISCRIMINAŢI în Spania. Se cere socoteală unui ministru.

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) a trimis, vineri, o scrisoare către Inigo Mendez de Vigo y Montojo, ministrul Educației, Culturii și Sportului din Spania, în care l-a informat despre cazurile de abuzuri și discriminare suferite de către copiii români din partea unor profesori sau directori din școlile spaniole, potrivit unui comunicat trimis PSnews.ro.

De asemenea Daniel Tecu, președintele FADERE, i-a cerut ministrului spaniol al Educației să înceapă de urgență o anchetă prin care să depisteze vinovații în aceste cazuri.

„La sediul FADERE au fost primite în ultima vreme mai multe solicitări sau informații legate de cazuri în care copii români sunt supuși agresiunilor verbale și discriminării de către unii profesori.

În Spania locuiește o comunitate numeroasă de peste un milion de români. Românii sunt harnici, serioși, care integrează foarte bine și nu creează probleme în zonele în care locuiesc. Copiii acestora au demonstrat întotdeauna că sunt bine educați, au rezultate foarte bune, și de foarte multe ori au obținut multe premii la opimpiadele naționale.

FADERE a prezentat ministrei două dintre aceste cazuri de discriminare care s-au întâmplat pe teritoriul spaniol. Unul dintre ele este se află în Madrid (Colegiul Alameda de Osuna), iar celalat în Valencia (Instituto de Educación Secundaria (ÍES) Benicalap Valencia).

În ambele cazuri sunt profesori care au avut atitudini discriminatorii și chiar s-au adresat copiilor români cu expresii de tipul «pleacă în nenorocita ta de țară și schimbă-ți numele pentru că eu nu-l înțeleg» sau «tu vei rămâne repetentă doar pentru că ești româncă», se mai arată în comunicat.

„Ne dorim să trăim în armonie cu poporul spaniol și să respectăm legile Statului Spaniol, însă nu vom îngădui niciodată să fim discriminați, sau copiii noștrii să fie călcați în picioare”, a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi