Copii tratați printre gândaci. Imagini revoltătoare filmate de o mamă la Spitalul Județean Botoșani

Sursa foto: Pixabay

Imagini revoltătoare surprinse într-un spital din Botoșani. O femeie internată cu copilul ei la secția de Pediatrie a Spitalului Județean s-a externat pe semnătură, după ce a văzut un gândac pe peretele salonului. Deși a fost mutată imediat într-un alt salon, a cerut să fie lăsată să plece acasă, cu tot cu copil. Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că va face verificări la spital.

Mama a observat mai întâi gândacul pe lângă mobilierul din salonul unde era internată alături de copilul ei bolnav, iar apoi pe un perete. Dar susține că a văzut și alte insecte, atât ea cât și celelalte mame din salon, și că peste tot ar fi fost mizerie.

Femeia a anunțat asistentele și medicii și a insistat să fie externată, împreună cu băiețelul ei, pe proprie răspundere.

Și familia acesteia a venit să ceară explicații spitalului.

Conducerea susține că pacienții din întregul compartiment de boli digestive au fost imediat mutați în altă parte de clădire și că a fost făcută dezinsecție.

Conducerea spitalului susține că la Pediatrie a fost făcută dezinsecție și săptămâna trecută, cu substanțe aprobate de Ministerul Sănătății. S-ar fi ocupat de operațiune departamentul specializat în prevenirea și limitarea infecțiilor din cadrul spitalului.

Direcția de Sănătate Publică Botoșani va verifica situația.

Spitalul Mavromati din Botoșani a fost în atenția publică anul trecut, când Alexandra, o tânără de 26 de ani, însărcinată, a murit în așteptarea unui medic care să o consulte, deși avea dureri și sângera.

Mai multe cadre medicale de la Spitalul Mavromati din Botoșani, printre care fostul manager și unii șefi de secție, sunt anchetați de DNA pentru că ar fi trucat concursurile de angajare în schimbul unor sume mari de bani, bijuterii și obiecte de lux.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: