Copiii români din Ucraina vor primi manuale de „Limba și literatura moldovenească”

Klaus Iohannis Volodimir Zelenski
Sursa foto: Internet

Autorităţile de la Kiev pregătesc, pentru elevii români de clasa a cincea, un manual de „Limba moldovenească” şi unul de „Literatura moldovenească şi universală”. Coperţi ale cărţior care ar urma să ajungă la elevi de anul viitor au fost trimise ziarului Libertatea, conform news.ro. La nivel oficial, Ucraina a anunţat că renunţă la sintagma „limba moldovenească”, guvernul ucrainean luând decizia ca limba oficială pentru minoritatea românească din Ucraina să fie româna.

Copii după copertele a două manuale de limba şi literatura „moldovenească”, datate 2023, au fost publicate miercuri de ziarul Libertatea, după ce jurnaliştii au primit astfel de documente. Copiile manualelor au ajuns la un reprezentant al românilor din Ucraina, din zona Odesa, dintr-o eroare a editurii, care a vrut să le trimită soţului autoarei manualului.

„Cu părere de rău, în afară de cele două declaraţii oficiale de la Bucureşti şi Kiev, nu s-a mai întâmplat nimic. Respectiv, nu a apărut niciun act oficial al Ministerului Educaţiei şi Ştiinţei din Ucraina, al guvernului sau parlamentului ucrainean”, a transmis, pentru Libertatea, Anatol Popescu, bărbatul care a intrat în posesia copertelor manualelor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL