Copiilor le este teamă să raporteze abuzurile sau nu știu cui să ceară ajutorul

Abuz copiilor
Sursa foto: Pixabay

Copiii și tinerii din familiile vulnerabile sunt adesea victime ale abuzurilor emoționale, fizice și sexuale. Ce este și mai trist este faptul că victimelor le este teamă să vorbească despre aceste situații și nu le raportează.

Într-o lume ideală, copiii noștri ar trebui să se simtă în siguranță să facă acest pas. Dar realitatea este alta. Un studiu recent al World Vision România dezvăluie cifre alarmante și nevoia urgentă de acțiune. V-ați gândit vreodată cât de greu este pentru un copil să raporteze un abuz? Ei bine, doar 3 din 5 copii ar vorbi cu părinții lor dacă ar fi victime ale unui abuz, și doar 1 din 5 ar sună la serviciile sociale. Datele sunt clare: copiii din familiile vulnerabile sunt cei mai expuși, și mulți dintre ei nu știu cui să ceară ajutor… ori le este teamă.

Acești copii și tineri sunt mult mai predispuși să se confrunte cu abuzuri emoționale, fizice și sexuale. Și ca o consecinţă a experienţelor trăite, aceştia sunt mai vulnerabili să devină victime din partea altor copii, tineri sau adulţi, se arată într-un articol scris în colaborare cu psihologul dr. Gabriela Dumitriu. Astfel, se crează un cerc vicios din care este greu de ieșit fără intervenție. Studiul World Vision România evidențiază că aceste vulnerabilități nu doar că persistă, dar se și intensifică în lipsa unei protecții adecvate și a suportului necesar.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: