Skip to content
Sănătate

Coplata în Sănătate. Ce se întâmplă cu spitalele publice și private

Bazuka

Ministerul Sănătății a modificat, luni, proiectul Ordonanței de Urgență ce prevede introducerea coplății, iar proiectul prevede acum, explicit, că măsura îi vizează doar pe „furnizorii privați de servicii medicale care încheie contracte cu casele de asigurări”.

Forma inițiala a proiectului era neclară și lăsa loc de interpretări, arată HotNews. Asociațiile de pacienți, care se temeau că proiectul ar viza introducerea coplății și în spitalele publice, ceruseră vineri o dezbatere publică pe această temă, în ciuda asigurărilor date de ministrul Sănătății că măsura viza doar introducerea coplății la privat.

Ce se schimbă, conform proiectului de OUG modificat astăzi:

  • „Articol unic – După alineatul (2) al articolului 230 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 652 din 28 august 2015, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se introduce un nou alineat, cu următorul cuprins:
  • (2) Furnizorii privați de servicii medicale care încheie contracte cu casele de asigurări de sănătate pentru servicii aferente spitalizării continue, ambulatoriului clinic de specialitate și ambulatoriului paraclinic, potrivit legii, ppt încasa direct de la asigurat o contribuție personală pentru serviciile contractate, cu acordul informat prealabil în scris al asiguratului în acest sens.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *