Skip to content
Externe

Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificat, bănuit a fi o rachetă balistică, susține Coreea de Sud

Getty

Armata sud-coreeană a anunţat marţi că Phenianul a lansat un proiectil neidentificat, bănuit a fi o rachetă balistică, la mai puţin de o săptămână după ce Coreea de Nord a informat că a testat o rachetă hipersonică, informează AFP.

Proiectilul a fost tras înspre marea situată la est de peninsula coreeană la ora locală 07:27 (22:27 GMT, luni), a precizat într-un comunicat conducerea statului major interarme, fără a oferi alte detalii.

Lansarea unui nou proiectil a fost anunţată şi de garda de coastă japoneză, care a menţionat un „obiect ce seamănă cu o rachetă balistică”, conform Agerpres.

Şase ţări, inclusiv Statele Unite şi Japonia, au cerut săptămâna trecută Coreei de Nord să pună capăt „acţiunilor destabilizatoare” înaintea unei reuniuni cu uşile închise a Consiliului de Securitate al ONU privind lansarea unei rachete hipersonice de către Phenian.

În 2021, Coreea de Nord, care deţine arme nucleare, a susţinut că a testat cu succes un nou tip de rachetă balistică sub-lansată (SLBM), o rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune şi o focoasă hipersonică.

Regimul de la Phenian refuză să răspundă solicitărilor SUA de a se angaja într-un dialog.

La o reuniune a partidului de guvernământ, liderul Kim Jong Un, care a iniţiat un progres rapid al tehnologiei militare cu preţul suportării de sancţiuni internaţionale, a promis să continue consolidarea capacităţilor militare ale armatei nord-coreene, nefăcând nicio referire la Statele Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *