Skip to content
Politică

Coreea de Nord a trecut la aceeași oră cu cea de Sud

Coreea de Nord s-a aliniat sâmbătă la fusul orar al Coreei de Sud, a anunţat agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA, care scrie că este prima măsură practică luată după summitul istoric Nord-Sud de săptămâna trecută. În consecinţă, Coreea de Nord şi-a dat ora înainte cu 30 de minute.

Cele două Corei nu mai erau pe acelaşi fus orar din 2015, când Nordul a anunţat brusc că ora oficială va fi dată înapoi cu 30 de minute pentru a pune capăt măsurării timpului impuse în urmă cu peste un secol de colonizatorul japonez şi a marca totodată cea de-a 70-a aniversare a eliberării Coreei de sub jugul acestuia.

Dar Kim Jong Un a spus că a fost „dureros” să vadă la ultimul summit inter-coreean două ceasuri de perete care arătau două ore diferite, cea a Sudului şi cea a Nordului, potrivit agenției de presă nord-coreene KCNA.

Prin urmare, parlamentul de la Phenian a adoptat luni un decret privind revenirea Coreei de Nord la aceeaşi oră cu cea a Coreei de Sud începând de sâmbătă, 5 mai. Anunţând, de duminică, decizia lui Kim Jong Un în această privinţă, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei sud-coreene, Yoon Young-chan, a salutat „o măsură simbolică”, reflectând voinţa îmbunătăţirii relaţiilor bilaterale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *