Coreea de Nord a testat o nouă rachetă strategică de croazieră

Sursă foto: X
Sursă foto: X

Coreea de Nord afirmă că şi-a testat, miercuri, noua rachetă strategică de croazieră, a relatat, joi, agenţia de presă de stat KCNA, confirmând ceea ce armata sud-coreeană a susţinut cu o zi înainte, potrivit Reuters.

Racheta botezată „Pulhwasal-3-31” este în curs de dezvoltare şi lansarea de test nu a avut niciun impact asupra securităţii ţărilor învecinate, a susţinut presa de stat, adăugând că nu are ”nimic” de-a face cu situaţia din regiune. Testul a făcut parte, de asemenea, din procesul de actualizare a sistemului de arme al ţării, a arătat aceasta, citând Administraţia Rachetelor. Statul Major Întrunit din Coreea de Sud a afirmat că lansarea a avut loc pentru a testa actualizarea unor capacităţi ale rachetelor existente.

Miercuri, armata sud-coreeană a afirmat că Nordul a lansat mai multe rachete de croazieră înspre marea din largul coastelor sale vestice, în jurul orei 7 a.m. (22.00 GMT marţi), în timp ce ministrul Apărării de la Seul, Shin Won-sik, a condamnat lansările ca o ameninţare serioasă la adresa ţării sale.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL