Coreea de Nord închide mai multe ambasade din întreaga lume, inclusiv în Spania

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Coreea de Nord este pregătită să închidă până la o duzină de ambasade, inclusiv în Spania, Hong Kong şi mai multe ţări din Africa, într-o mişcare care ar putea duce la închiderea a aproape 25% din misiunile Phenian în întreaga lume, transmite Reuters.

Recenta închidere de către Coreea de Nord a misiunilor sale diplomatice a fost un semn că ţara izolată are probleme în a face bani în străinătate din cauza sancţiunilor internaţionale, a declarat, marţi, Ministerul sud-coreean al Unificării.

Luni, mass-media de stat nord-coreeană KCNA a declarat că ambasadorii ţării au făcut vizite de „adio” liderilor din Angola şi Uganda săptămâna trecută, iar mass-media locală din ambele ţări africane a raportat închiderea ambasadelor Nordului în aceste ţări.

Atât Angola, cât şi Uganda au creat legături de prietenie cu Coreea de Nord încă din anii 1970, menţinând cooperarea militară şi oferind surse rare de valută străină, cum ar fi proiectele de construcţie de statui.

Închiderea ambasadelor pregăteşte terenul pentru ceea ce ar putea fi „una dintre cele mai mari schimbări de politică externă din ultimele decenii”, cu implicaţii pentru angajamentul diplomatic, activitatea umanitară în ţara izolată, precum şi pentru capacitatea de a genera venituri ilicite, a scris Chad O’Carroll, fondatorul site-ului NK Pro, axat pe Coreea de Nord.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL