Coreea de Nord – Kim Jong Un a inspectat o armă în timpul vizitei la o bază de antrenament

coreeanord FLAG
news.ro/ coreeanord FLAG

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a încercat o armă de foc în timpul unei inspecţii la o importantă bază de antrenament, îndemnându-şi armata să intensifice „exerciţiile de război real”, a relatat joi presa oficială.

Îmbrăcat într-o jachetă de piele neagră, Kim Jong Un a vorbit cu soldaţi în uniforme de camuflaj şi puternic înarmaţi, a supravegheat exerciţii de tragere şi a inspectat arme, potrivit imaginilor publicate de agenţia de presă de stat KCNA.

În timpul vizitei sale de miercuri la această bază, situată într-o regiune din vestul ţării, Kim Jong Un a cerut armatei sale să „intensifice în mod constant exerciţiile de război real cu scopul de a-şi îmbunătăţi rapid capacităţile de luptă pentru a se pregăti (într-o) manieră perfectă pentru război”, a precizat KCNA.

Aceste declaraţii au loc într-un moment în care Seulul şi Washingtonul desfăşoară exerciţii militare comune, cunoscute sub numele de „Freedom Shield”. Acestea includ exerciţii de interceptare a rachetelor şi trageri reale.

Phenianul a calificat exerciţiile drept „nesăbuite”, ameninţând că îi va face pe aliaţii săi să plătească un „preţ greu”.

Fotografiile KCNA îl arată, de asemenea, pe liderul nord-coreean aplaudat de soldaţi care îi „promit o loialitate profundă” în „lupta sacră pentru securitatea ţării”.

Coreea de Nord a condamnat de mult timp exerciţiile militare comune dintre Statele Unite şi Coreea de Sud ca fiind repetiţii pentru o invazie.

Phenianul, care dispune de arme nucleare, a efectuat deja teste de armament ca răspuns la exerciţii comune de această natură.

Seulul a declarat marţi că armata sa este pe deplin pregătită pentru orice provocări din partea Coreei de Nord.

De la începutul anului, Phenianul a clasificat Coreea de Sud drept „principalul său inamic”, a închis agenţiile dedicate reunificării şi dialogului intercoreean şi a ameninţat cu războiul pentru orice încălcare, oricât de minoră, a teritoriului său.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: