Coreea de Nord testează noi motoare cu combustibil solid pentru rachete balistice cu rază intermediară de acţiune

Sursa foto: Twitter (X)

Coreea de Nord a dezvoltat şi a efectuat cu succes teste la sol ale unui „nou tip” de motor cu combustibil solid pentru rachetele sale balistice cu rază intermediară de acţiune interzisă, a anunţat, miercuri, presa de stat, transmite AFP.

Anunţul a fost făcut în timp ce Phenianul a dezvăluit, de asemenea, că o delegaţie rusă condusă de ministrul resurselor naturale, Alexander Kozlov, a vizitat Phenianul pentru a purta discuţii privind cooperarea în domeniul comerţului, economiei, ştiinţei şi tehnologiei.

Cooperarea militară în creştere dintre cele două ţări a fost o sursă de îngrijorare pentru Ucraina şi aliaţii săi, în special după summitul liderului nord-coreean Kim Jong Un cu preşedintele rus Vladimir Putin din septembrie.

Nordul „a dezvoltat din nou motoare de tip nou cu combustibil solid de mare împingere pentru rachete balistice intermediare, care au o semnificaţie strategică importantă”, a relatat agenţia oficială de ştiri Korean Central News Agency de la Phenian.

De asemenea, ţara „a efectuat cu succes primele teste cu jet la sol ale motorului din prima etapă şi ale motorului din a doua etapă la 11 şi, respectiv, 14 noiembrie”, a adăugat aceasta.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL