Skip to content
Internațional

Coreea de Sud a închis din nou școlile de teama COVID-19, la scurt timp după ce au fost redeschise

twitter

La peste 200 de școli din Coreea de Sud s-a pus din nou lacătul, după ce trendul infectărilor cu noul coronavirus a intrat pe o pantă ascendentă. 56 de noi cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore și 79 de infectări în urmă cu două zile, de ajuns cât să creeze o stare de tensiune la nivel guvernamental, informează BBC.

Autoritățile de la Seul sunt îngrijorate pentru că numărul de infectări au fost identificat în zone foarte populate. Majoritatea cazurilor reprezintă angajații unui depozit din Bucheon. În urma cercetărilor, autoritățile au constatat că măsurile de preverine a răspândirii virusului nu au fost respectate. Medicii au identificat „urme de COVID-19” pe pantofii și hainele muncitorilor.

251 de școli au fost închise în total, în Bucheon, iar redeschiderea altor sute de școli a fost amânată, scrie b1.ro.

Școlile din Coreea de Sud, redeschise la mijlocul săptămânii

Elevii din Coreea de Sud și-au putut reîntâlni prietenii la școală. Miercuri, statul sud-coreean și-a redeschis școlile pentru prima dată în acest an. Acestea fuseseră închise din cauza răspândirii noului coronavirus. în acest context, au fost luate niște măsuri de precauție, iar în cazul dacă într-o instituție de învățământ și un singur elev este depistat ca fiind infectat cu SARS-CoV-2, respectiva unitate se închide și își va continua orele de curs prin intermediul mediului online.

Liceele din Coreea de Sud s-au redeschis miercuri pentru prima dată în acest an, elevii, care sunt obligați să poarte mască de protecție, revin la cursuri în avangarda unui plan etapizat de redeschidere a tuturor școlilor în baza unor protocoale stricte pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, potrivit Reuters.

Începutul semestrului de primăvară a fost amânat de câteva ori din martie, când Coreea de Sud s-a luptat cu primul focar mare de coronavirus din afara Chinei. În acest context, orele de curs s-au ținut online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *