Skip to content
Internațional

Coreea de Sud: Explozie la bordul unui petrolier andocat în portul din Ulsan

publika.md

O puternică explozie, produsă la bordul unui petrolier andocat într-un port sud-coreean, a provocat un imens incendiu care s-a propagat sâmbătă la un alt vas, făcând 12 răniţi, relatează AFP, citată de Agerpres.

Pompierii luptă cu flăcările care au generat o enormă coloană de fum negru deasupra portului Ulsan, în sud-estul ţării.

De asemenea, pompierii au declarat pentru AFP că 12 persoane au fost rănite, între care una se află în stare critică. Nouă dintre răniţi sunt sud-coreeni. Naţionalitatea celorlalţi trei nu este deocamdată cunoscută.

Anterior, agenţia de presă dpa informase că nouă persoane au fost rănite în urma unei explozii produse sâmbătă dimineaţă pe un petrolier în curs de reparaţie în portul din oraşul sud-coreean Ulsan.

Nava de transport de produse petroliere, cu o capacitate de 25. 881 de tone, a luat foc în urma unei explozii în jurul orei locale 10:51, în timp ce era andocată pe cheiul Yeompo din Ulsan, conform agenţiei de presă Yonhap.

Potrivit Yonhap, în total, 25 de persoane, rezidenţi străini, se aflau la bordul navei Stolt Groenland, înregistrate în Insulele Cayman, însă toate au fost salvate, potrivit autorităţilor. Potrivit agenţiilor de presă ruse, printre membrii echipajului sunt şi cetăţeni ruşi şi filipinezi.

Garda de coastă sud-coreeană investighează cauza exactă a exploziei.

Incendiul s-a propagat la o navă de mărfuri de alături, Bow Dalian, sub pavilion singaporez. Toţi cei 21 de membri ai echipajului de pe această navă au fost evacuaţi în condiţii de securitate.

Ulsan se afla la aproximativ 400 de kilometri sud-est de capitala Seul şi este situat pe coasta Mării Japoniei.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *