Skip to content
Internațional

Coreea de Sud revine cu măsuri stricte de distanțare socială, după o nouă creștere a cazurilor de coronavirus

nytimes.com

Oficialii din Coreea de Sud au reintrodus măsuri stricte de distanțare socială în zona metropolitană Seul, după ce joi țara a raportat 79 de noi cazuri de coronavirus, cel mai mare bilanț din ultimele două săptămâni, relatează Reuters și Guardian. Cel puțin 82 de cazuri identificate săptămâna aceasta sunt legate de un birou de logistică operat de Coupang Corp, unul dintre cele mai mari firme de cumpărături online, în vestul Seulului, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor și Prevenție.

Aproximativ 4.100 de angajați, inclusiv 603 de curieri, de la un depozit se crede că nu au respectat distanțarea socială și măsurile de protecție.

Muzeele, parcurile și galeriile de artă vor fi din nou închise de vineri pentru două săptămâni, a anunțat ministrul Sănătății, Park Neung-h, în timp ce a cerut companiilor să reintroducă măsuri de reflexibilizare a modului de lucru.

”Am hotărât să întărim măsurile de carantină în zona metropolitană pentru două săptămâni de mâine până pe 14 iunie”, a spus acesta. Rezidenții Seulului au fost sfătuiți să evite adunările publice și zonele aglomerate, inclusiv restaurantele și barurile.

Noile cazuri, din a treia zi la rând de creștere a infecțiilor, au ajuns miercuri la 11.344 și 269 de decese, potrivit Hotnews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *