Skip to content
Opinii & Analize

Corespondenţă din ghereta de pe dealul Cotrocenilor. Ce face Iohannis cu PNL?

Uite că au trecut deja trei săptămâni de la bătaia rușinoasă de la locale, şi liberalii au șparlit-o în concedii. În prima fază, fusesem revoltat de tupeul șefilor PNL, care sfidau bunul-simţ al întregii opinii publice. PNL a fost la locale ca România în meciul cu Albania, iar tata Iordănescu asemenea Alinei Gorghiu. Iei bătaie şi zici că, oricum, ai avut ocazii, ceva de noaptea minții, iar daca soarta nu era crudă, am fi învins… Epic!

Între timp, surse bine informate au confirmat haosul: Iohannis a fost cel care a blocat un congres sau măcar schimbarea șefilor de mucava Gorghiu & Blaga. De ce a acționat aşa Iohannis este un mister. Un cutremur cum a fost dezastrul de la locale trebuia contracarat cu măsuri ferme şi spectaculoase. Nu numai Blaga şi Gorghiu ar fi trebuit trimiși la pensie, dar si diminutivele politice, de genul: Tase, Mişu, Gigel, Eugenuş, Ancuța, Luci şi Guriță (Videanu), Livache etc.

Am să fac o comparație, pentru a înțelege situaţia PNL. Mulţi se întreabă: cum naiba a supraviețuit PSD timp de 8 ani în Opoziție şi 10 ani fără funcția de preşedinte al României? Unii inteligenți nevoie mare spun că de vină este bazinul electoral al PSD, săracii şi lumpen- proletariatul României. Nimic mai fals! PSD a supraviețuit pentru că partidul a fost viu: i-a decapitat pe Năstase, pe Iliescu, pe Geoană şi pe Ponta. Regula e simplă: pierzi, ai plecat! Aşa a supraviețuit PSD, fiind, în mod paradoxal, mult mai dinamic decât partidele din dreapta.

Pe lângă faptul că Iohannis a blocat schimbarea leadershipului PNL (tari consilieri are Iohannis… tari ca fularul!!!), am mai întrezărit o idioțenie. Cică, zic lideri PNL, nu putem face congres înainte de alegerile generale, că se rupe partidul! Că se face agitație, se fac tabere, că nu e bine să avem competiție internă, tot felul de baliverne!

Păcălicii de la PNL nu-şi cunosc nici măcar legea de funcționare, a propriului partid. Lucrurile sunt simple: în iulie 2014, congresul PNL l-a ales președintele partidului pe Klaus Iohannis. În decembrie 2014, Iohannis a demisionat din funcția de șef la PNL, iar în biroul politic național al partidului (BPN), format din circa 70 de persoane, a fost votat un preşedinte interimar din rândul prim-vicepreședinților. Alegerea lui Iohannis a fost Alina Gorghiu, ceilalți au ridicat mâna ca papagalii. Nu a fost, așadar, niciun congres! Alina Gorghiu poate fi schimbată mâine tot de BPN, mai exact de circa 30 de liberali cu mintea la ei. Este suficient ca aceştia să convoace BPN şi să voteze înlocuirea „Alinuţei cea sadică”. Operația nu doare deloc şi durează 30 de minute! Doamna asta, spre deosebire de Vasile Blaga (el a câștigat un congres, ce-i drept șutit de la Udrea), nu are legitimitate să conducă PNL. Apoi, este absurd să perpetuezi un interimat păgubos şi să vrei să câștigi şi alegeri, să guvernezi etc.

În concluzie, ciocul mic, stimați liberali care mai șoptiți pe la colţuri că „nu se poate face nimic”! Un partid întreg stă şi aşteaptă ca 30 de lideri din BPN să aibă curajul să-i facă vânt pe scări „Alinuţei cea sadică”. Problema este tocmai porecla din banc: Alinuța e sadică, pentru că ştie să calce pe cadavre politice; bărbații din PNL nu știu să calce nici măcar… cravate.

Jurnalist de investigații cu o experiență de peste 15 ani în presă, realizatorul emisiunii „Dosar de politician” de la B1 Tv, Silviu Mănăstire comentează, în editorialele scrise pentru PSnews.ro, într-o notă mai personală evenimentele politice și sociale la zi.
Pe Silviu Mănăstire îl puteți urmări în fiecare sâmbătă seara în emisiunea „Dosar de politician”, începând cu ora 21:00, și de luni până joi într-o serie de dezvăluiri succinte despre politicienii din România, dimineața, la orele 7:55, 9:55 și 11:55 și seara, la orele 19:55, 20:55 și 22:55.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *