Skip to content
Politică

Corin Cindrea, un personaj controversat, ar putea fi reales în fruntea Romgaz EXCLUSIV SURSE

mediasinfo.ro

Citiți în cele ce urmează despre o mișcare pe care PSD, partidul condus de Liviu Dragnea, se pregătește să o pună în aplicare, joi, 14 iunie.

Concret: potrivit surselor PSnews,ro, în ședința de Consiliu de joi, PSD intenționează să îl renumească în funcția de director general al ROMGAZ, pe Corin Emil Cindrea, fost vicepreşedinte al PSD Mediaş, un personaj asupra căruia se nasc multe semne de întrebare.

Dubii referitoare la activitatea pe care Cindrea a desfășurat-o și va urma să o desfășoare în cadrul instituției, se desprind chiar dintr-un comunicat remis redacției PSnews.ro de către Asociația Angajaților Responsabili din Romgaz. În informarea transmisă de sursa citată, este adusă în discuție chiar o decizie a Curții de Conturi (Decizia nr. 26/01.06.201) prin care se constată că Romgaz ar fi vândut către EON și GDF Suez mai multe gaze, care vândute pe piața liberă, ar fi putut aduce Romgaz profituri mult mai mari.

Fost urmărit penal pentru subminarea econimiei nationale, reales la conducerea Romgaz

Însă, nu este prima dată când numele actualui director general al Romgaz apare într-un asemenea scandal. Amintim că același Emil Cindrea era urmărit penal de procurorii DIICOT din ianuarie 2012, pentru complot şi subminarea economiei naţionale, în afacerea InterAgro- Ioan Niculae.

Concret: în luna ianuarie a anului 2012, DIICOT dispunea, potrivit Românialiberă.ro, începerea urmăririi penale a mai multor directori din cadrul Ministerului Economiei, a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) şi ai Romgaz, pentru complot şi subminarea economiei naţionale, prin favorizarea firmei InterAgro. Firma omului de afaceri Ioan Niculae ar fi beneficiat de preţuri preferenţiale la gaze, fiind înregistrat un prejudiciu de 126 milioane dolari patrimoniului Romgaz şi bugetului consolidat al statului.

Însă, se pare că actualul director general al Romgaz a a scăpat basma curată după ce DIICOT a dispus, în luna iunie a anului 2017, clasarea cauzei în care a acesta fost urmărit penal.

“Romgaz precizează că, în data de 7.06.2017 – prin rechizitoriul nr. 146/ D.P. 2010, DIICOT a dispus clasarea cauzei referitoare la Corin Emil Cindrea, director general provizoriu al companiei. Orice informaţie care precizează existenţa unei calităţi în cauza respectivă în prezent şi lansată în spaţiul public denaturează adevărul şi este contrară normelor deontologice care trebuie să guverneze activitatea mass media”, susţinea Romgaz într-un comunicat de presă.

Menționăm că PSNEWS.RO a transmis o solicitare în baza Legii 544/2001 către Curtea de Conturi pentru a afla verdicitatea informațiilor transmise redacției noastre, însă, îndată ce vom obține un răspuns din partea instituției îl vom publica.

Totuși, decizia Curții de Conturi la care facem referire se pare că există, întrucât însuși actualul director general al Romgaz a amintit de ea într-un comunicat de presă pe care îl puteți regăsi AICI

CORIN CINDREA NU ARE CERTIFICAT ORNISS?

Altă informație ce se regăsește în apelul făcut de Asociația Angajaților Responsabili din Romgaz este aceea potrivit căreia actualul șef al Romgaz nu ar avea certificat ORNISS. Amintim că accesul la informatii secrete de stat este permis numai în baza unei autorizații scrise, eliberate de Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat.

Chiar dacă niciuna dintre normele legislative care reglementează activitatea Romgaz (găsiți aici lista lor) nu prevede obligativitatea ca vreunul dintre membrii conducerii să dețină certificat ORNISS, informația naște totuși o întrebare: de ce Cindrea nu ar avea un asemenea certificat?

4 terenuri, 2 case, un apartament și o mașină marca Mercedes C 

Despre același Cindrea putem spune că se bucură de o situație financiară de invidiat. Potrivit declarației sale de avere actualizată la data de 12 ianuarie 2018 și pe care o puteți regăsi AICI, Corin Cindrea este deținătorul a 4 terenuri intravilane în Mediaș și Cluj Napoca de aprox 7.000 de mp, două case în Mediaș ( 238, respectiv 100 metrii pătrați), un apartament de 90,42 mp în Cluj, o mașină marca Mercedes C achiziționată în anul 2012, o motocicletă BMW DIN 2016 și venituri anuale de 274.477 RON.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *