Skip to content
Politică

Corina Crețu explică cum a ajuns să fie nominalizată comisar european

Noul comisar european din partea României, Corina Crețu, a vorbit duminică seară la Antena 3 despre noua sa postură și cum a ajuns să fie nominalizată pentru această poziție.

”Vreau să îi mulțumesc lui Victor Ponta pentru nominalizare și pentru că a avut încredere în mine. A fost de la început, domnul Cioloș, prima opțiune. Îl felicit pe domnul Cioloș pentru ceea ce a făcut în domeniul politicii agricole comune”, a precizat Corina Crețu.

Europarlamentarul PSD a dezvăluit că ”după ce am aflat că țările nu își pot păstra aceleași portofolii, atunci am apărut eu ca propunere. În general, în presa românească, s-a vorbit doar de criteriul egalității de gen. Dar domnul Juncker a spus că vrea să aibă oameni legitimați prin alegeri, oameni cu experiență politică. Până la urmă partidele politice sunt cele care au responsabilități și răspund politic.

Domnul Junker a cerut de la comisiile juridice dacă nominalizarea mea este legală și a văzut că am fost nominalizată legal”, a mai adăugat Corina Crețu.

Întrebată dacă ar fi fost dispusă să preia și un alt portofoliu european, aceasta a precizat următoarele: ”pentru mine lucrurile au fost clare din punct de vedere oficial. Pe toate canalele s-a vorbit doar de portofoliul Politicilor Regionale. Îmi pare rău că că portofoliul Ajutorului Umanitar a fost atât de denigrat. Toate portofoliile sunt egale la nivel european. Cel al Politicilor Regionale avantajează mai mult România.”

1 comentariu la “Corina Crețu explică cum a ajuns să fie nominalizată comisar european

  1. Saraca de tine sa ii multumesti lui Matteo Ritzzi
    Macar daca ai vorbi si face ceva pentru Romania dar ma tem ca vei face pentru PSD ca asa ai fost invatata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *