Skip to content
Politică

Corina Crețu, anunț îngrijorător: „România are o rată de absorbție de 0% a fondurilor europene!”

Avertisment dur din partea unui oficial al Comisiei Europene pentru România.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a declarat că țara noastră are o rată de absorbție a fondurilor europene de 0%.

„În perioada 2007-2013, prin politica de coeziune, României i-au fost alocate în total 22,4 miliarde de euro din care s-au absorbit până acum peste 85,8%, (Fondul european de dezvoltare regională, Fondul social european și Fondul de coeziune).

Dintre toate aceste Programe, Programul Operational Regional (POR – finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala), este cel mai avansat – pentru perioada 2007-2013, rata de absorbție la data de 27 iulie fiind de 92.36% ,incluzand prefinanțarea și plățile în curs (efectuate, însă nedecontate încă de către Comisia Europeană), dintr-o contribuție totală a UE de 3.966 miliarde de euro prin Fondul european de dezvoltare regională.

Pentru perioada 2014-2020, asa cum am spus in repetate randuri, ma ingrijoreaza startul lent in implementarea proiectelor. Până în momentul de faţă, România are o rată de absorbție de 0% a fondurilor europene din exercițiul bugetar 2014-2020 insa stiu ca autoritatile din Romania depun eforturi sustinute in acest sens iar in ceea ce ne priveste, Comisia Europeana a fost si va ramane un sprijin pentru Romania, asa cum o facem de altfel, pentru toate celelalte state membre cand intampina dificultati”, scrie Corina Creţu pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *