Skip to content
Politică

Corina Crețu, apel către Guvernul României

" "

Prin intermediul unui comunicat de presă, Comisia Europeana a aprobat Romaniei Programul Operational pentru Competitivitate si Programul Operational Asistenta Tehnica, prin care tara va avea la dispozitie in total 1,53 miliarde de euro de la Bruxelles, in perioada de programare 2014-2020, pentru finantarea proiectelor europene, a informat luni Reprezentanta CE in Romania, notează hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, Programul Operational pentru Competitivitate, adoptat vineri, 19 decembrie, are valoarea totala de 1,58 miliarde de euro, din care 1,32 miliarde este contributia europeana.

" "
" "

O prioritate a programului o reprezinta investitiile in cercetare si dezvoltare (952,6 milioane Euro), gandite sa raspunda nevoilor mediului de afaceri si sa intareasca legaturile dintre acesta si institutele de cercetare.

In egala masura, Programul Operational se concentreaza pe cresterea calitatii si a utilizarii serviciilor publice electronice (630,2 milioane de euro), mentioneaza Reprezentanta CE.

Vor fi sustinute folosirea tehnologiilor informatice si de comunicare in educatie, cultura si sanatate. Programul va sprijini dezvoltarea infrastructurii broadband in intreaga tara, creand legaturi esentiale intre mediul rural si mediul urban.

Programul Operational Asistenta Tehnica, adoptat joi, 18 decembrie, are o contributie europeana de 212 milioane de euro, in timp ce contributia romaneasca este de 38 milioane euro.

Programul este destinat intaririi capacitatii administrative a Romaniei de a coordona, desfasura si supraveghea Fondurile Europene Structurale si de Investitie.

Prin acest Program Operational vor fi finantate proiecte care sa sprijine administratia implicata in managementul fondurilor europene, precum si pe beneficiarii care deruleaza proiectele europene.

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Crețu, a cerut Guvernului Romaniei sa ia masuri pentru implementarea unor mproiecte concentrate pe calitate si rezultate in economia tarii.

Adoptarea rapida a acestor programe este un semnal puternic de sprijin pe care Comisia il transmite Romaniei. Fac un apel catre Guvernul Romaniei pentru a incepe implementarea in perioada 2014-2020 cu proiecte concentrate pe calitate si pe obtinerea celor mai bune rezultate pentru economia tarii„, a declarat Corina Cretu, citata in comunicatul Comisiei.

Ambele programe vor fi gestionate de autoritati de management din subordinea Ministerului Fondurilor Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *