Skip to content
Puterea Știrilor Video

Corina Crețu, candidatul PRO România la europarlamentare? Victor Ponta: Mi-aș dori. Nu avem români care să fie atât de cunoscuți

" "

Fostul premier al României, actual lider al formațiunii politice Pro România, Victor Ponta, a fost invitatul celei mai recente ediții a emisiunii Puterea Știrilor.

În cadrul emisiunii, printre subiectele abordate s-a discutat și despre o posibila candidatură a Corinei Crețu, la europarlamentare, din partea Pro România, în condițiile în care aceasta a anunțat că va lua o decizie în urma atacurilor venite dinspre PSD la adresa sa.  Astfel, Victor Ponta a declarat că își dorește lucrul acesta, dar decizia îi aparține Corinei Crețu, în numele căreia nu se poate pronunța, iar cel mai indicat ar fi așteptarea unei decizii a comisarului european.

" "

Cu siguranță că atunci când va lua o decizie, va anunța ea. Nu vreau să vorbesc eu în numele ei. Dar vreau să va spun un lucru: evident că mi-aș dori. Știți cum este, ca la fotbal.  Cine nu vrea să vină un jucător foarte bun la al în echipă? Mi-aș dori să fie Corina Crețu candidat al Pro România pentru că nu prea avem multi oameni care să fi lucrat în ca și consilier prezidențial și a avut experiențele de acolo, dar din 2016, dacă nu greșesc, parlament european, comisar european.

Nu avem români care să fie atât de cunoscuți, care să cunoască atâta lume și care să aibă un mandat de succes. Nu sunt critic la adresa domnului Cioloș, pur și simplu nu știu cât de mult în mandatul anterior a performat ca și comisar pe agricultură, dar de Corina Crețu știu sigur că la dezvoltare regională a avut rezultate bune, iar despre România, eu pot să vă spun, cu cifre, vi le conformă și Teodorovici, dacă îl lasă Dragnea. Din 2014, de când a devenit comisar european și cu o echipă de români în jurul ei, România a ajuns cu gradul de absorbție de la 7% la 92%. În bani, asta înseamnă 10 miliarde de euro în plus, bani intrați în România.

Câți români au adus României 10 miliarde de euro? Eu știu români care mai ales au furat din România. Care au plecat cu banii. De la Comisia Europeană, dar cu sprijinul Corinei Crețu și cu activitatea Guvernului, s-au adus acești bani. Anul 2018 a fost un an slab, cu foarte multe proiecte întârziate. Și în 2019, stăm și ascultăm acest discurs, care mie mi se pare nu decât populist, dar mi se pare absolut iresponsabil. Nu avem nevoie de bani de la UE, lasă că facem noi parteneriat public-privat. Eu știu ce înseamnă acest parteneriat. Orice privat, vine, bagă niște bani și vrea să îi scoată.

Noi nu luăm bani nerambursabili de la Comisia Europeană să facem cele 3 spitalele regionale sa să facem autostrada Iași-Târgu Mureș că vine Vâlcov cu niște privați. Este o minciună. În primul rând, că nu vin acei privați. În al doilea rând, dacă vin, vor să își ia banii înapoi. Și de unde îi iau. Nu de la Vâlcov, ci de la dumneavoastră, de la cei care folosim spitalul sau autostrada.  Este o gândire pe care eu nu reușesc să o înțeleg altfel decât prin ideea: banii europeni nu sunt buni pentru că nu poți să îi furi. Ceea ce este foarte rău”, a declarat Victor Ponta în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

Urmăriți secvența video de la minutul 10:53 până la 14:40

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *