Skip to content
Politică

Corina Crețu, despre relația cu PSD: Dacă nu mai sunt dorită într-un loc, ce sa fac? Să mă duc în munți?

agerpres.ro

Invitată joi seara la Digi24, comisarul european Corina Crețu a răspuns întrebărilor legate de o eventuală candidatură la europarlamentare, dar și despre relația tensionată pe care o are cu actuala conducere a PSD și cu Guvernul Dăncilă.

Astfel, a ținut să ofere lămuriri cu privire la o eventuală candidatură pentru un post de europarlamentar, propunere înaintată de către Victor Ponta, actualul lider al Pro România:

”Eu sunt în PSD de la 22 de ani, mă deranjează aceste atacuri cum că, pentru un loc pe listă, sunt dispusă să sar dintr-o barcă în alta. Am rămas în PSD pentru că ţin la acest partid, dar dacă merg în Pro România merg la primul-ministru care m-a propus. Nu înţeleg demoonizarea lui Victor Ponta în PSD pentru că a avut un mandat cu greşeli, dar s-a maturizat. Dacă nu mai sunt dorită în acel loc, ce să fac? Să mă duc în munţi la 50 de ani?” a spus comisarul european.

Întrebată dacă sunt adevărate zvonurile conform cărora ar fi existat negocieri între ea și PSD pentru o eventuală candidatură la europarlamentare, Corina Crețu a refuzat să confirme sau să infirme zvonul, abținându-se de la comentarii.

În schimb, a ținut să afirme faptul că, din poziția de comisar european, a făcut tot posibilul să își îndeplinească îndatoririle în mod obiectiv și profesionist, dar și faptul că nu va putea fi niciodată un politician liberal:

Eu nu m-aş duce niciodată pe dreapta. Prefer să nu candidez, nu m-am născut europarlamentar, dar experienţa îmi arată că, cu cât eşti mai mult la Bruxelles, cu atât mai mult capeţi influenţă, cunoşti oameni şi îţi poţi ajuta ţara. Voi sprijini întotdeauna Guvernul României, indiferent de orientarea politică a acestuia. Sunt cu PSD şi am  dileme interioare, separate de calitatea mea de comisar european.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *