Skip to content
Politică

Corina Creţu, despre un nou mecanism de sprijin pentru România: „Poate crește impactul”

Corina Creţu, despre un nou mecanism de sprijin pentru România: „Poate crește impactul”

Astfel, comisarul european Corina Crețu a prezentat la Bruxelles un ghid care va ajuta România și alte state europene să atragă mai ușor fondurile structurale, oferind sprijin autoritățile locale și promotorii proiectelor să profite la maximum de posibilitățile de combinare a fondurilor FEIS (Fondul pentru investiții strategice) și ESI(Fonduri structurale și de investiții).

„Combinarea acestor fonduri cu planul de investiții poate crește impactul asupra IMM-urilor, eficienței energetice, tehnologiei informației și comunicațiilor”, a precizat comisarul Corina Crețu, potrivit Romaniatv.net

Aceasta a atras atenția că atingerea obiectivelor Planului de investiții pentru Europa reprezintă „un efort comun și toate sursele și părțile implicate trebuie să se mobilizeze”, iar în acest context trebuie exploatat la maximum „potențialul de creștere al fondurilor ESI, prin investiții strategice și orientate spre performanță, susținute de folosirea sporită a instrumentelor financiare”.

„Conform estimărilor noastre, 300 de miliarde de euro ne lipsesc pentru a pune economia europeană înapoi pe un trend ascendent. Aceasta este o problemă, în special pentru cele 22 de milioane de oameni, care sunt în șomaj de azi. De aceea, este extrem de important ca Banca Europeană de Investiții și Comisia Europeană să își unească forțele și să lucreze împreună pentru a umple aceste lacune de investiții”, consideră liderul român.

Mai mult, Corina Crețu a transmis un mesaj de încredere în capacitatea Comisiei Europene de a colabora cu autoritățile locale și regionale pentru a dezvolta proiecte de dezvoltare, un accent special existând în cazul României, care trebuie să absoarbă aproape 23 de miliarde de euro din fondurile de coeziune 2014-2020.
„Avem mijloacele necesare pentru a dezvolta o serie de proiecte mature, care sunt atractive pentru investitorii privați, pentru a umple eventualele lacune de finanțare, prin utilizarea pe scară largă a fondurilor de politica regională. Dar mai presus de toate, avem mijloacele pentru a se asigura că nici un proiect viabil nu este lăsat deoparte”, a subliniat comisarul european.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *