Skip to content
Politică

Corina Crețu, pe FĂRAȘUL lui Dragnea! De ce nu o vrea șeful PSD pe lista pentru PE EXCLUSIV

Partidul Social Democrat

Comisarul european pentru politică regională – am numit-o pe Corina Crețu, social-democrată cu vechime – a criticat cu duritate Cabinetul PSD-ALDE, luni, somând-o public pe Viorica Dăncilă să-i comunice dacă Guvernul mai intenționează să construiască spitale regionale cu bani europeni sau dorește în parteneriat public-privat, așa cum tot insistă, pe Facebook, controversatul consilier al premierului, Darius Vâlcov, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție.

De notat că, de-a lungul ultimelor luni, Corina Crețu s-a făcut remarcată prin criticile vehemente aduse Cabinetului Dăncilă, luni reiterând, la scenă deschisă, o serie de subiecte evitate cu abnegație de liderii PSD-ALDE: lipsa proiectelor bine redactate pentru atragerea fondurilor europene, marile probleme de infrastructură și absența sau starea deplorabilă a spitalelor regionale. Slabele performanțe ale României în ceea ce privește atragerea de fonduri europene reprezintă un laitmotiv al reproșurilor lanste de comisarul european.

Cronica unui război subteran

Potrivit surselor PSnews.ro, șeful PSD-ist Liviu Dragnea refuză să-i ofere Corinei Crețu un loc eligibil pe lista pentru Parlamentul European, intenționând în schimb să susțină o candidatură a Rovanei Plumb la Bruxelles, deși Ministrul Fondurilor Europene se află în plin conflict cu Crețu, care o consideră direct responsabilă pentru faptul că România este codașa Uniunii Europene în ceea ce privește atragerea de fonduri. De asemenea, Dragnea o consideră pe Corina Crețu primejdios de apropiată de Victor Ponta și de Ioan Rus, fiind convins că, finalmente, aceasta va alege să candideze la PE din partea Pro România. Nu în ultimul rând, pe Dragnea îl deranjază enorm faptul că europarlamentara pactizează cu primarul Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul războiului intern. La toate acestea se adaugă acuzația ”supremă”: anume că europarlamentara a refuzat să facă lobby la Bruxelles în favoarea mutilării Legilor Justiției și a Codurilor penale, așa cum se pretează Ioan Mircea Pașcu și Dan Nica, motiv pentru care sunt ”bătuți în cuie” pe lista partidului.

Lipsa proiectelor vizând infrastructura

Cu prilejul unei conferințe, Crețu a reiterat marile probleme de infrastructură pe care le are România. ”Pentru Comisia Europeană este o prioritate completarea reţelei internaţionale de transport care cuprinde inclusiv legătura dintre Republica Moldova şi Vestul european. Şi Sibiu-Piteşti la fel, care este veriga lipsă dintre Rotterdam şi Constanţa, este într-adevăr o prioritate şi aici aşteptăm să vedem. Nu poate fi depus proiectul la Comisie pentru că nu există acordul de mediu. În Master Planul de transport care a fost adoptat de Guvernul României, repet, de Guvernul României, Sibiu-Piteşti, Târgu Mureş-Iaşi, centura Bucureştiului, Piteşti-Craiova, podul de la Brăila sunt considerate priorităţi. Din punctul meu de vedere, în momentul în care acestea sunt gata ca proiecte, noi suntem gata să le primim, indiferent dacă în Master Planul de transport sunt prevăzute”, a spus Corina Crețu, citată de Agerpres.

Cum a surprins-o Vâlcov pe Crețu

Întrebată ce părere are despre scenariul unui parteneriat public-privat avandat de Darius Vâlcov, Crețu a spus: ”Pentru mine a venit ca o surpriză această nouă poziționare pentru care nu am confirmare (…) Sigur, ne-am dori să avem clarificări în această privință. Noi avem de pildă spitalele regionale. Am înțeles, din declarațiile doamnei Pintea, în ceea ce privește cele trei spitale regionale, că vor fi trimise la CE până la sfârșitul anului. De aceea, o voi ruga pe doamna premier să ne confirme dacă acest lucru este valabil”, a conchis Corina Crețu.

 

1 comentariu la “Corina Crețu, pe FĂRAȘUL lui Dragnea! De ce nu o vrea șeful PSD pe lista pentru PE EXCLUSIV

  1. Coana asta se cam gudura pe langa Soros. Daca nici mie nu-mi inspira deloc incredere, vulpoiul Dragnea cred ca are si argumente solide sa doresca debarcarea ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *