Corina Crețu, inclusă în categoria ”personajelor de urmărit”

Europarlamentarul PSD, Corina Crețu, a fost ieri desemnată de  Jean-Claude Juncker  pentru a prelua portofoliul politicilor regionale, unde va gestiona aproximativ 370 de miliarde de euro, în intervalul 2014-2020. Doar portofoliul dezvoltării regionale are un buget mai mare decât cel preluat de Crețu. Acest portofoliu este considerat de specialiști drept unul vital și primordial pentru dezvoltarea întregii Europe de Est.

De remarcat este că social- democrata a fost inclusă în categoria ”One to watch” de către portalul NewEurope, fiind caracterizată drept un ”personaj de urmărit”. Alături de această mai sunt și alți 3 comisari europeni și anume Kristalina Georgieva, comisarul pentru Buget din partea Bulgariei și Dimitris Avramopoulos, comisarul pentru migrație din partea Greciei.

Această publicație o caracterizează pe Corina Crețu drept unul din europarlamentarii cu o influență crescândă la nivelul Parlamentului European și aduc aminte de parcursul politic al acesteia: jurnalist, apoi purtător de cuvânt al lui Ion Iliescu, apoi senator și începând cu 2007 europarlamentar.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: