Skip to content
Politică

Corina Crețu, reacție față de scandalul depozitului ecologic de deșeuri din Suceava

Corina Crețu, Comisarul european pentru Dezvoltare, i-a trimis o scrisoare Ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, pe tema scandalului legat de construirea unui depozit ecologic de deșeuri în județul Suceava. Corina Crețu i-a solicitat Ministrului să se implice pentru a rezolva această problemă.

„Stimată doamnă ministru,

Aș dori să mă alătur cetățenilor români și instituțiilor media care au atras atenția cu privire la construirea unui depozit ecologic de deșeuri în județul Suceava ca parte integrantă a unui proiect ecologic de gestionare a deșeurilor, aprobat de Comisia Europeană în 2011, și vreau să-mi exprim îngrijorarea cu privire la posibila distrugere a peisajului alpin prin crearea acestui depozit de deșeuri. Peisajul Carpaților este una dintre cele mai mari bogății ale României și ale Europei și vreau să mă asigur că fondurile europene nu sunt utilizate pentru a pune în pericol această neprețuită resursă.

Înțeleg că scopul acestui proiect este de a dezvolta un sistem solid de management integrat al deșeurilor, în conformitate cu legislația europeană de mediu în vigoare și cu obiectivele stabilite pentru România în Tratatul de aderare, în sectorul gestionării deșeurilor.

După cum foarte bine știți, toate proiectele trebuie să respecte legislația de mediu în ceea ce privește evaluarea potențialelor efecte asupra mediului. Acest lucru înseamnă că toate autoritățile publice și de mediu, la nivel local și național, trebuie să fie consultate pentru a obține autorizațiile și acordurile necesare, și că, de asemenea, trebuie organizate consultări publice ale populației în primele faze de dezvoltare a proiectului.

V-aș fi recunoscătoare dacă ați cere serviciilor dumneavoastră să analizeze modul în care acest proiect respectă legislația de mediu și, în special, normele privind protecția peisajelor și dacă mă veți informa cu privire la rezultatele acestei analize.

În așteptarea răspunsului d-voastră, dați-mi voie să vă asigur, doamnă ministru, de întreaga mea considerație și de faptul că puteți conta, ca întotdeauna, pe cooperarea serviciilor mele și pe sprijinul meu personal”, se arată în scrisoarea Corinei Crețu prezentată de Agerpres.

Sursa foto: gandul.info

1 comentariu la “Corina Crețu, reacție față de scandalul depozitului ecologic de deșeuri din Suceava

  1. Cui i-o fi venit asa o idee, ar trebui pus la zid si impuscat. Groapa de gunoi in Pasul Mestecanis. Crima impotriva romanilor! Sper ca vinovatii sa infunde puscaria, iar proiectul sa fie oprit cat mai repede!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *