Skip to content
Politică

Corina Crețu trage un semnal de alarmă privind managementul deșeurilor în România

Comisarul european pentru politici regionale Corina Creţu a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Bistriţa, că Directoratul General pentru Mediu din cadrul Comisiei Europene pregăteşte chemarea României în faţa Curţii Europene de Justiţie în problema managementului deşeurilor.

„Există mari probleme în managementul deşeurilor. DG Environment (Directoratul General pentru Mediu) deja pregăteşte pentru a merge cu acest caz la Curtea Europeană de Justiţie pentru că, din păcate, 90% din deşeurile din România nu sunt colectate corespunzător. Avem 370 milioane de euro pentru acest domeniu, dar nu ştim unde, cum să investim, pentru că (…) nu avem această hartă a nevoilor în domeniul deşeurilor„, a spus Creţu, citată de agerpres.ro.

România a fost avertizată de Comisia Europeană încă din toamna anului trecut asupra problemelor privind managementul deşeurilor, având în vedere că există depozite ilegale de deşeuri ce pot afecta sănătatea oamenilor şi a mediului înconjurător.

Corina Creţu a efectuat vineri o deplasare în judeţul Bistriţa-Năsăud, alături de vicepremierul Vasile Dîncu, ocazie cu care a vizitat Policlinica Bistriţa şi Spitalul de Urgenţă Judeţean Bistriţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *