Corina Crețu a primit OK-ul de la Comisia Parlamentului European

Corina Crețu a primit aviz pozitiv de la Comisia Parlamentului European.

Aceasta a fost audiată astăzi în plenul Parlamentului de la Bruxelles.

Europarlamentarul social-democrat a răspuns întrebărilor din partea tuturor partidelor, dar și-a prezentat și programul pe care îl are ca viitor comisar european pentru portofoliul Politici Regionale.

După audiere, Crețu a fost avizată favorabil pentru funcția de comisa european al Politicilor Regionale.

Chestionarele, consultate de EUobserver, conţin câteva întrebări generale, precum: ce îi califică pentru post; ce îi motivează; ce garanţii de independenţă pot oferi Parlamentului European; cum intenţionează să răspundă pentru acţiunile lor.

Membrii PE pot respinge un comisar sau pot cere schimbarea portofoliului, lucru pe care l-au făcut atât în 2004, cât şi în 2009. 

La 22 octombrie, Parlamentul European urmează să se exprime prin vot în plen asupra întregii componenţe a Comisiei care va fi condusă de luxemburghezul Jean-Claude Juncker.

Noua echipă a lui Juncker va supraveghea politica celor 28 de state membre ale UE, cu o populaţie de peste 500 de milioane de locuitori. Blocul comunitar este cea mai mare economie din lume, însă trebuie să facă faţă unor provocări uriaşe.

Marcată de un şomaj ridicat în rândul tinerilor şi de pericolul deflaţiei, economia în pierdere de viteză a Europei riscă să cadă în acalmie pentru următorii zece ani. În acelaşi timp, la graniţele sale, UE se confruntă cu provocări precum Rusia şi jihadiştii islamişti.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL