Skip to content
Puterea Știrilor Video

Corina Crețu, ultimele planuri înainte de europarlamentare: La aceste alegeri este vorba de a apăra apartenența noastră la UE

psnews

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a dezvăluit, vineri,  în cadrul emisiunii ”Puterea Știrilor”, care sunt ultimele sale pregătiri în calitate de candidat din partea PRO România la europarlamentare.

”În primul rând, îmi fac datoria de comisar european. Vreau să precizez că noi, comisarii europeni, suntem și oameni politici. Eu și mulți dintre colegii mei candidăm în același timp, dar punem ca prioritate activitatea noastră de comisar european. Știu că deranjează faptul că sunt mai des în România, dar este președinția Consiliului UE, deținută de România și, în mod normal, în toți acești  5 ani, dacă urmăriți programul meu, am fost foarte prezentă în țările care au deținut președinția, pentru că acolo au loc foarte multe evenimente legate de politica de coeziune. Astăzi (22 martie – n.r.) este prezentat acest raport de țară. Începe practic procesul de negociere a viitoarelor programe operaționale. Luni (25 martie – n.r.) voi fi la Cluj, eveniment organizat de PE de această dată, după care voi pleca la Berlin, pentru a discuta cu autoritățile germane despre viitoarea perioadă de programare, pentru că ne dorim o trecere lină în toate țările membre”, a afirmat Corina Crețu.

De altfel, aceasta a precizat că în noul său mandat își dorește să ajute în continuare România.

”Candidez la europarlamentare pentru că aș vrea să continui să ajut România de la Bruxelles prin îmbunătățirea acestui proiect european. Nimeni nu spune că Uniunea Europeană este perfectă, dar, pe de altă parte, cred că trebuie, mai ales în  acest context în care discursurile naționaliste și populiste tind să capete amploare, trebuie să  apărăm această familie europeană. Cred, de asemenea, că aceste alegeri europarlamentare nu vor fi ca orice alte alegeri, ci este vorba de a apăra apartenența noastră la UE și a ne opune celor care își doresc dezintegrarea acestei familii europene”, a mai spus comisarul european.

Reamintim că fostul premier Victor Ponta și comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Crețu, vor fi primii în lista Partidului Pro România la alegerile europarlamentare de pe 26 mai 2019.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *