Skip to content
Politică

Corina Şuteu dă cărţile pe faţă: ce planuri are ca ministru al Culturii

" "

Corina Şuteu, directorul Institutului Cultural Român (ICR), filiala New York, când a izbucnit scandalul poneiului roz cu svastică, dă cărţile pe faţă: ce planuri are ca ministru al Culturii.

CITIŢI ŞI: Ecourile cazului Patapievici-ICR. Numire controversată la Cultură: E un ministru prost! EXCLUSIV

" "

Noul ministru al Culturii, Corina Șuteu, a scris, miercuri, pe Facebook, că, în mandatul său, vor exista continuitate și o corelare mai strânsă între obiectivele reformatoare și resursele aflate la dispoziție”.

„Va continua dialogul cu sectorul independent și cu societatea civilă, în spiritul transparenței și a întreținerii unei atitudini participative între administrația culturală și zonele culturale emergente. Totodată, va continua atenția acordată instituțiilor publice de cultură și ameliorării legislației și administrației culturale. Este urgentă rezolvarea situației de la Opera Națională din București și, într-un context mai larg, asumarea unor măsuri legislative legate de instituțiile de spectacol din România și de statutul creatorului”, a transmis Şuteu.

Potrivit Corinei Şuteu, cinematografia este o prioritate absolută.

CITIŢI ŞI: Ce mesaj i-a transmis Iohannis Corinei Șuteu, la învestire: „Ministerul nu are nevoie de impunere cu cizma”

„Vor fi prezentate inițiativele dezvoltate în ultimele luni. De asemenea, va fi prezentat stadiul Strategiei Sectoriale în domeniul Culturii, de a cărei adoptare depinde realizarea unor politici publice în Cultură pe termen mediu și lung. Ameliorarea legislației privind protecția patrimoniului național în vederea salvării, prezervării și valorificării lui rămâne, de asemenea, o direcție prioritară a Ministerului Culturii”, a adăugat fosta şefă a ICR New York, pe vremea când instituţia era condusă, la centru, de către Horia-Roman Patapievici.

Totodată, noul ministru a anunţat că joi, de la ora 11:00, la Ministerul Culturii, va avea loc o conferință de presă în care îşi va prezenta câteva dintre prioritățile următoarelor luni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *