Skip to content
Politică

Corlățean cere convocarea CSAT

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, consideră că este cazul să anunţe Preşedinţia o reuniune a CSAT.

„Este atributul preşedintelui şi este cazul să anunţe Preşedinţia o reuniune a CSAT. Cert este că, aşa cum decurg lucrurile, chiar dacă nu există un risc de securitate direct asupra României, iată că evoluţiile merg în direcţia greşită.

„Eu cred că situaţia este îndeajuns de gravă, mâine o vom discuta în cadrul reuniunii miniştrilor de externe ai statelor UE convocată de preşedinţia italiană. Eu cred că o reacţie şi o analiză la nivelul instituţiei naţionale de securitate naţională, CSAT, s-ar impune” a spus azi Titus Corlățean într-o conferință de presă. 

Corlățean a mai transmis că situația este extrem de gravă, iar direcția în care merge nu este cea în care s-a sperat.

„Situaţia pare a fi extrem de gravă şi nu merge în direcţia în care am sperat, în care noi ne-am exprimat la nivelul UE şi NATO în termeni foarte fermi, respectiv o acţiune reală, concretă şi onestă a Federaţiei Ruse în primul rând de stopare a oricărui ajutor militar pentru separatişti şi, pe de altă parte, o acţiune în sensul dezescaladării. Nu asta este direcţia în care se merge”, a mai transmis ministrul Afacerilor Externe, Titus Colățean.

„Voi invoca doar canalul oficial ucrainean, preşedintele Poroşenko şi reacţia unor colegi din UE care au reprezentanţi în Consiliul de securitate privind ceea ce este menţionat acum, astăzi, anunţat ca fiind o invazie rusă. Se vorbeşte de prezenţa a mii de cetăţeni ruşi care sunt combatanţi în estul Ucrainei, de ajutorul militar rus care nu a fost stopat contrar exigenţelor exprimate de UE şi de NATO, astfel încât avem toate motivele să nu ne clintim un centimetru din poziţia noastră fermă şi pe care o dorim unitară la nivelul UE si NATO în materia regimului de sancţiuni”, a declarat Corlățean. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *