Skip to content
Politică

Titus Corlățean s-a retras din funcția de președinte interimar al Senatului: „Există o limită pentru fiecare!”

Inquam Photos / Mircea Manole

Social-democratul Titus Corlățean s-a retras joi din funcția de președinte interimar al Senatului, iar locul său a fost preluat de Robert Cazanciuc.

Contactat de PSNEWS.RO, Titus Corlățean a precizat că „au fost două luni foarte intense, complicate, cu mult consum nervos”. „Realist vorbind, există o limită pentru fiecare în a gestiona fizic și mental lucrurile acestea”, a declarat social-democratul.

„Am mers pe o chestiune care până la urmă este corectă. Eu am propus asta, nu e nimic altceva ascuns în spate. Am propus să facem un fel de mecanism de rotație. L-am propus și susținut pe domnul Robert Cazanciuc, care era la rândul său vicepreședinte al Senatului, să continue exercitarea acestor atribute. Au fost două luni foarte intense, complicate, cu mult consum nervos, chestiuni importante, urgente, combaterea pandemiei. Eu am fost prezent zi de zi fizic, de dimineață până seara, unde trebuia asigurată funcționarea instituției Senatului. Realist vorbind, există o limită pentru fiecare în a gestiona fizic și mental lucrurile acestea.

După 2 luni foarte intense, eu cred că este bine și propunerea mea a fost acceptată de colegii din Biroul Permanent, cu desemnarea unui alt coleg vicepreședinte, care să gestioneze în perioada următoare atributele de președinte. Eu o practică pe care noi o avem în Senat. A fost o experiență extraordinară. Noi am făcut în două luni de zile niște lucruri extraordinare în Senatul României. Instituția a fost funcțională. Am schimbat proceduri, regulamente, funcționăm online. Am produs un progres tehnologic în funcționarea Senatului care n-a putut fi realizat în 30 de ani. Noi l-am făcut în câteva săptămâni”, a susținut Titus Corlățean pentru PSnews.ro

Titus Corlățean a fost ales în această funcție, cu titlu interimar, la începutul lunii februarie, după ce Teodor Meleșcanu a demisionat în ianuarie.

Curtea Constituţională a decis atunci că alegerea lui Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului a fost neconstituţională deoarece el a fost propus și votat pentru acest post de PSD, deși era membru ALDE. Sesizarea la CCR a fost făcută de Călin Popescu Tăriceanu, cel căruia Meleșcanu îi luase locul. Tăriceanu demisionase la rândul său în urma ruperii coaliției de guvernare dintre ALDE și PSD.

Potrivit Regulamentului Senatului, (art. 31, alin 2), ”pe perioada vacanţei funcţiei de preşedinte al Senatului, atribuţiile acestuia vor fi îndeplinite de unul dintre vicepreşedinţi, desemnat de Biroul permanent”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *