Skip to content
Politică

Corlățean și Stanoevici chemați în Parlament

Vicepreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Camera Deputaților Mircea Dolha  solicită convocarea miniștrilor Titus Corlățean și Bogdan Stanoevici la următoarea ședință a comisiei și face un apel către autoritățile competente să își ceară public scuze pentru modul de desfășurare a scrutinului de duminică la secțiile de vot din străinătate, informează agerpres.

„Cu privire la umilințele la care au fost supuși zeci de mii de concetățeni aflați în afara granițelor țării și al căror vot a fost blocat duminică cu intenție de către actuala Putere, fac un apel către autoritățile competente să își ceară public scuze pentru o situație fără precedent. Totodată, după mai multe consultări și discuții avute cu ceilalți membri ai Comisiei, am decis să solicit convocarea ministrului Afacerilor de Externe Titus Corlățean și a ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, la următoarea ședință a Comisiei parlamentare”, afirmă Dolha într-un comunicat de presă transmis marți.

De asemenea, el solicită suplimentarea numărului de secții de votare, al cabinelor și al ștampilelor de vot în toate orașele unde s-a dovedit că numărul românilor care doresc să își voteze președintele este unul important.

„Totodată, apreciez că persoanele ce se fac vinovate de cozile interminabile și de umilințele îndurate de românii care au așteptat cu orele în ploaie și frig, fără a ajunge însă să își exercite un drept constituțional, să fie demise sau să își dea demisia.

Imaginile pe care le-am urmărit cu toții la secțiile de votare din Munchen, Londra, Viena sau Paris nu trebuie să se repete, iar în calitate de membru al Comisiei pentru comunitățile de români de pretutindeni consider că trebuie găsite soluțiile pentru ca la scrutinul din 16 noiembrie, fiecare cetățean român care dorește să își voteze președintele să poată să își exprime această opțiune într-un cadru civilizat și în afara granițelor țării”, a adăugat deputatul PNL.

1 comentariu la “Corlățean și Stanoevici chemați în Parlament

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *