Skip to content
Politică

Cornel Buicu, deputat PSD: regulile nu sunt pentru Rareş Bogdan şi gaşca lui

Facebook

Deputatul PSD Cornel Buicu a spus, la dezbaterea moţiunii împotriva ministrului Sănătăţii, că românii nu mai cred ce le spun guvernanţii. El a susţinut că poporul român este “considerat fie precaut, fie prost” şi că regulile “nu sunt pentru Rareş Bogdan şi gaşca lui”.

Cancelarul german a spus că, de la Al Doilea Război Mondial, Germania nu s-a confruntat cu asemenea probleme. La noi, la început, preşedintele ne spunea că e doar o gripă. Iar PNL vorbea de alegeri anticipate”, a spus deputatul PSD.

El a susţinut că premierul Ludovic Orban ţine România în stare de alertă, dar bea şi fumează în clădirea Guvernului, fără mască şi fără distanţare socială. “Orban ne ţine în stare de alertă până la apariţia vacinului, dar bea şi fumează în clădirea guvernului, fără mască şi fără distanţare socială. (…) Poporul român e considerat fie precaut, fie prost, regulile nu sunt pentru Rareş Bogdan şi gaşca lui. (…) românii nu mai cred ce le spun guvernanţii”, a spus Cornel Buicu.

Alocuţiune susţinută de Alfred Simonis, liderul Grupului #PSD din Camera Deputaţilor, în cadrul dezbaterii moţiunii simple iniţiată de 93 de deputaţi

Publicată de Partidul Social Democrat pe Marţi, 23 iunie 2020

El a acuzat lipsa comunicării transparente, spunând că nu a fost comunicat numărul de bolnavi, ci doar numărul de teste. “De ce aţi relaxat păcănelele şi nu aţi deschis spitalele”, a mai transmis deputatul PSD.

Cornel Buicu a menţionat că votul pentru moţiunea simplă aduce în discuţie mai multe teme. “Sunteţi în faţa unui vot politic, un vot pentru moţiune aduce în discuţie temele din moţiune: asigurarea materiale de protecţie pentru tot personalul implicat în linia întâi, asigurarea plăţii stimulentului de risc pentru tot personalul aflat in prima linie a luptei antiCOVID, asigurarea testării rapide, asigurarea serviciilor medicale pentru toţi bolnavii cronici prin redeschiderea spitalele. E un semnal de alarmă privind achiziţiile şi tunurile, numirile contraversate la conducerile spitalele. (…) În guvernarea Orban – PNL sănătatea nu e prioritate. Sănătatea a ajuns firmă de pompe funebre, dacă spitalele pot fi conduse de oameni care conduc firme de pompe funebre”, a mai transmis deputatul PSD, potrivit News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *