Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cornel Comșa (PSDI), pronostic sumbru: cine va fi marele perdant al referendumului pe justiție

Featured Video Play Icon

Candidatul aflat pe primul loc pe lista Partidului Social-Democrat Independent (PSDI) la alegerile europarlamentare, Cornel Comșa, a fost marți la ”Puterea Știrilor”, unde a vorbit, printre altele, și despre referendumul pe justiție, convocat de președintele Klaus Iohannis pe data de 26 mai.

Cornel Comșa a declarat că PSDI este de acord cu referendumul pe justiție, deși consultarea populară ”nu va schimba ceva în mod radical”.

”Sunt două elemente: PSDI-ul istoric a fost printre primele partide care a obținut ideea de referendum . Titel Petrescu, încă din anii ’20-’24, a militat pentru referendum, pentru că în acea perioadă, în România și în multe țări europene, nici măcar femeile nu aveau drept de vot. Deci noi nu putem fi împotriva ideii de referendum pentru că fondatorii noștri au adus-o pe masa discuțiilor. Deci în acest sens suntem de acord cu referendumul, în ideea în care președintele a vrut să profite și să aducă mai mulți oameni la vot pe niște teme interesante, dar un răspuns la referendum nu va schimba ceva în mod radical”, a afirmat reprezentantul PSDI.

De altfel, Cornel Comșa nu crede că referendumul pe justiție va avea cvorumul necesar pentru a fi validat.

”Nu cred că va fi validat. Și mai cred că inițiatorul lui este cel care va suferi din această cauză, pentru că va duce oameni la vot, dar acei oameni nu vor vota cu PNL, ci majoritatea vor vota cu USR sau cu partide noi, cum suntem noi, PSDI-ul. Și atunci se va crea următoarea situație: Avem doi candidați la prezidențiale, Iohannis și Cioloș. Cine va câștiga? Unul dintre ei nu va intra în turul doi”,  a explicat candidatul la europarlamentare.

De asemenea, reprezentantul PSDI cataloghează întrebările referendumului drept retorice.

”Ele nu pot să fie mai precise decât sunt acum. Sunt niște întrebări de bun simț, dar care sunt retorice. Sigur că da, ești de acord”, a mai afirmat Cornel Comșa.

Declarațiile reprezentantului PSDI vin în contextul în care președintele Klaus Iohannis va convoca pe data de 26 mai un referendum pe justiție, în aceeași zi cu alegerile europarlamentare.  Românii vor trebui să răspundă cu ”DA” sau ”NU” la următoarele 2 întrebări:

„1 – Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?

2 – Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cuextinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *