Skip to content
Sport

Corneliu Vadim Tudor, președintele PRM, a încetat din viață

Corneliu Vadim Tudor, președintele PRM, a incetat din viata, potrivit  Realitatea TV.

Luni, Corneliu Vadim Tudor a fost internat, luni dimineata, la spitalul Militar. Curand acesta a suferit un infarct. Dupa doua ore de resucitare, decesul a fost confirmat de surse medicale din Spital Militar din Bucuresti. El avea mai multe probleme de sanatate, suferea de diabet. Demnitarul avea 65 de ani. In acest moment la spital se afla rudele care fac toate formalitatile ca in cursul zilei de maine sa ridice trupul politicianului. Corneliu Vadim Tudor a jucat un rol important in istoria post-decembrista.

Luni, în jurul orei 16.00, apropiaţi ai lui Vadim Tudor au declarat că liderul PRM se zbătea între viaţă şi moarte.

Corneliu Vadim Tudor s-a născut în 1949 şi a fost scriitor, politician şi jurnalist. A fost discipolul lui Eugen Barbu şi a înfiinţat revistele România Mare, Politica şi ziarul Tricolorul. A publicat peste 10 volume de poezie şi publicistică, unele editate şi în franceză, engleză şi arabă, şi a scris şi piese de teatru.

Supranumit şi Tribunul, Corneliu Vadim Tudor a fondat Partidul România Mare. În 2013, însă, în urma unei şedinţe extraordinare a PRM acesta a fost revocat din funcţia de preşedinte al partidului. Ulterior, magistraţii tribunalului Bucureşti au decis să-l repună în funcţie.

Corneliu Vadim Tudor a candidat de 5 ori la preşedinţie, în 1996, 2000, 2004, 2009 şi 2014. În anul 2000 a reuşit chiar performanţa de a ajunge în turul 2 al scrutinului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *