Skip to content
Coronavirus

Coronavirus: Albania a trimis 30 de medici şi infirmiere în Italia

news.ro

Albania a trimis sâmbătă 30 de medici şi infirmiere în Italia, ţara europeană cea mai afectată de epidemia de Covid-19, unde trăieşte o importantă comunitate albaneză, scrie AFP, citată de News.ro.

Echipa medicală a fost însoţită la aeroportul din Tirana de premierul albanez Edi Rama, care a anunţat plecarea sa pe Facebook.

Ei vor merge „în regiunea Lombardia pentru a veni în ajutorul colegilor lor italieni”, a spus Edi Rama într-un videoclip difuzat în direct de la aeroport.
Lombardia, aflată în nordul Italiei, este regiunea cea mai afectată de epidemie de Covid-19, cu mai mult de jumătate dintre decesele ţară (5.402 morţi din 9.134), potrivit bilanţului publicat vineri de Protecţia Civilă italiană.

Albania, care are o lipsă mare de medici – 1,2 medici la 1.000 de locuitori, faţă de 4,1 în Italia, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a făcut recent apel la 2.000 de medici ieşiţi la pensie pentru a reintra în sistem cu scopul de a ajuta în lupta contra propagării noului coronavirus.

„Astăzi, suntem toţi italieni (…). Italia va câştiga această bătălie”, a spus Edi Rama pe aeroport.

Potrivit autorităţilor sanitare albaneze, medicii şi infirmierele, care vor rămâne o lună în Italia, vor fi plătiţi de guvernul albanez.

Aproximativ 400.000 de albanezi trăiesc în Italia.

În Albania, ţară cu 2,8 milioane de locuitori, epidemia a cauzat moartea a 10 persoane. Aproape 200 de persoane au fost contaminate de noul coronavirus.

🔴MINISTRIA E SHËNDETËSISË DHE MBROJTJES SOCIALE – Përditësimi i situatës së COVID-19 nga Zv/Ministrja e Shëndetësisë, Mira Rakacolli

Publicată de Edi Rama pe Duminică, 29 martie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *