Skip to content
Coronavirus

Coronavirus: Apel al primarilor din şapte oraşe europene către guverne şi UE

facebook European Commission
" "

Primarii din şapte oraşe europene, aproape toate capitale, au făcut apel marţi la guvernele lor şi la instituţiile europene să îşi mobilizeze „de urgenţă” mijloacele de producţie şi de distribuţie „pentru a salva vieţi” în contextul pandemiei de coronavirus, informeză agerpres.

Apelul este semnat de primarii din şase capitale de ţări europene – Paris, Londra, Bruxelles, Lisabona, Varşovia şi Budapesta – şi din Florenţa, capitala regiunii Toscana din Italia, a precizat pentru AFP primăria Parisului.

" "
" "

„Facem apel solemn la guvernele noastre şi la instituţiile europene să depună toate eforturile, fără întârziere, pentru a mobiliza mijloacele de producţie şi de distribuţie necesare şi disponibile pentru a pune la dispoziţie toate echipamentele de protecţie de care îngrijitorii noştri au imperativ nevoie (măşti, ochelari, combinezoane), materialul medical care le lipseşte serviciilor de reanimare, medicamentele şi tratamentele necesare”, scriu ei într-un comunicat.

Potrivit edililor, „toate eforturile industriilor şi economiilor noastre trebuie să fie mobilizate de urgenţă şi cu prioritate pentru aceste obiective care ar permite salvarea de vieţi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *