Skip to content
Coronavirus

Coronavirus: Australia îi izolează pe aborigeni şi îi caută pe pasagerii unei nave de croazieră

Facebook

Australia a închis vineri zonele unde locuieşte populaţia aborigenă în această ţară, pentru a o proteja de coronavirus, şi a început să-i caute pe cei circa 2.700 de pasageri ai unui vas de croazieră care au debarcat la Sydney, de teamă ca aceştia să nu fie contaminaţi, informează vineri AFP.

Premierul australian Scott Morrison a afirmat că vrea să acţioneze „pentru a restrânge deplasările în direcţia comunităţilor indigene izolate, în scopul de a împiedica propagarea coronavirusului” în locuri aflate la mare depărtare de spitale, potrivit Agerpres.

Statele şi teritoriile vor delimita locurile vizate, comunităţile, după o consultare cu aceste comunităţi indigene”, a adăugat el.

Experţii în sănătate publică au estimat drept indispensabil să prevină pătrunderea epidemiei în zonele marcate de prevalenţa unor boli cronice.

Cele 785 de cazuri de COVID-19 în Australia i-au afectat deocamdată în marea lor majoritate pe locuitorii marilor oraşe.

La Sydney, statul Noul Wales de Sud a lansat un apel pentru găsirea pasagerilor pachebotului „Ruby Princess”, care a acostat joi, după revenirea din Noua Zeelandă, şi a fost considerat ca având „risc scăzut” pentru sănătatea publică. Însă, trei dintre pasagerii săi şi un membru al echipajului au fost testaţi pozitiv la coronavirus.

Ar putea exista – ceea ce nu a fost deocamdată confirmat – şi alţi pasageri la bordul acestei nave care să fi contractat virusul”, a explicat ministrul australian al sănătăţii, Brad Hazzard. Datorită unei liste cu adresele electronice şi numerele de telefon ale pasagerilor, „vom depune toate eforturile pentru a-i contacta„, a mai spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *