Skip to content
Coronavirus

Coronavirus: Bilanţul total al infectărilor în India, aproape de 20 de milioane

facebook
" "

India a raportat luni mai mult de 300.000 de noi cazuri de coronavirus, pentru a 12-a zi consecutiv, numărul total al cazurilor fiind aproape de 20 de milioane, în timp ce oamenii de ştiinţă prevăd un vârf al infecţiilor în zilele următoare, scrie Reuters.

Cu 368.147 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, numărul total al infecţiilor ajunge la 19,93 milioane, în timp ce totalul deceselor a crescut cu 3.417 la 218.959, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.

" "
" "

Experţii medicali spun că numărul real din această ţară cu 1,35 de miliarde de locuitori este de 5 sau 10 ori mai mare decât bilanţul oficial, informează news.ro.

Numărul de infecţii cu SARS-CoV-2 ar putea atinge un vârf între 3 şi 5 mai, potrivit unei echipe de cercetători care sfătuieşte Guvernul, cu câteva zile mai devreme decât o estimare anterioară, deoarece virusul s-a răspândit mai repede decât se aştepta.

Spitalele sunt la capacitate maximă, rezervele de oxigen s-au terminat, morgile şi crematoriile au fost copleşite.

Cel puţin 11 state şi unităţi teritoriale au impus unele forme de restricţii pentru a încerca să limiteze creşterea infectărilor, însă guvernul condus de prim-ministrul Nadrendra Modi ezită să impună un lockdown la nivel naţional, din cauza impactului economic al unei astfel de măsuri.

„După părerea mea, doar un ordin naţional care să le impună locuitorilor să rămână în locuinţe şi declararea stării de urgenţă medicală vor putea ajuta nevoile generate de actuala criză sanitară”, a declarat pe Twitter Bhramar Mukherjee, medic epidemiolog la Universitatea Michigan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *