Skip to content
Coronavirus

Coronavirus: Bolivia, Honduras şi Cuba anunţă primele cazuri

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Cuba, Bolivia şi Honduras au confirmat miercuri primele cazuri de coronavirus nou înregistrate pe teritoriile lor, numărul ţărilor din America Latină care au raportat prezenţa bolii potenţial letală depăşind o duzină, relatează DPA.

Ministerul Sănătăţii din Cuba a anunţat că trei turişti italieni au fost testaţi pozitiv cu virusul după ce patru persoane din regiunea Lombardia au acuzat probleme respiratorii.

" "
" "

Ministerul a declarat că turiştii au sosit recent pe aeroportul Jose Marti din Havana, iar starea lor de sănătate este ”favorabilă”.

Ministerul Sănătăţii din Bolivia, Anibal Cruz, a declarat anterior că două femei cu vârste de 60, respectiv 64 de ani, care au călătorit recent în Italia au fost testate pozitiv pentru virus. Ele au fost izolate în oraşele Oruro şi Santa Cruz, a precizat ministrul.

În afara Chinei, Italia este ţara cea mai afectată de epidemie, Lombardia fiind regiunea cu cele mai multe cazuri.

În Honduras, Ministerul Sănătăţii a anunţat că două femei, cu vârste de 42, respectiv 37 de ani, au fost testate pozitiv după ce s-au întors din Spania, respectiv Elveţia. Persoana de 42 de ani a fost spitalizată şi se află în stare stabilă, iar pacienta mai tânără se află în carantină la domiciliu, a precizat ministerul într-un comunicat.

El Salvador, care nu a anunţat până în prezent cazuri confirmate, dar are o graniţă de 250 de kilometri cu Honduras, a impus măsura carantinei la nivel naţional timp de 21 de zile. Preşedintele Nayib Bukele a declarat că toate instituţiile de învăţământ vor fi închise, iar adunările de 500 sau mai multe persoane vor fi interzise pe perioada carantinei. Importurile şi exporturile vor continua în mod normal.

O altă ţară din America Centrală, Guatemala, a anunţat că cetăţenii europeni, chinezi, coreeni şi iranieni nu vor avea voie să intre în ţară. Cetăţenii din Guatemala care intră în ţară trebuie să se autoizoleze timp de cel puţin şapte zile.

În Panama, Ministerul Sănătăţii a confirmat că unsprezece persoane de pe teritoriul acestei ţări au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus şi că un bărbat de 64 de ani, care suferea deja de diabet şi pneumonie, a murit. Acesta a fost al doilea deces înregistrat din această cauză în America Latină, după ce Argentina a confirmat săptămâna trecută că unul dintre cei şaptesprezece pacienţi din acest stat – un locuitor de 64 de ani din Buenos Aires – a murit.

Virusul a ajuns în prezent în peste douăsprezece ţări din America Latină, cele mai recente cazuri fiind consemnate în Brazilia, 52 şi Chile, 23.

Sunt cel puţin zece cazuri în teritoriile franceze de peste mări din America Latină – cinci în Guyana Franceză, trei în Martinica, două în St. Martin şi unul în St. Barthelemy, informează agerpres.ro.

Au fost confirmate două cazuri în Jamaica. Ambasada americană din Kingston a recunoscut informaţiile publicate în media potrivit cărora o persoană din cadrul personalului său a fost testată pozitiv.

De la debutul răspândirii bolii respiratorii necunoscute anterior, apărută în decembrie, în China, numărul cazurilor de contaminare la nivel mondial a depăşit 124.000, în peste 110 ţări, cu peste 4.600 de decese, conform datelor publicate miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *