Skip to content
Coronavirus

Coronavirus: Cambodgia suspendă debarcarea pasagerilor de pe pachebotul acostat în portul său după detectarea unui caz

news.ro

Autorităţile din Cambodgia au suspendat temporar debarcarea pasagerilor pachebotului Westerdam, acostat vineri în portul Sihanoukville fiind respins de cinci ţări de teama contagierii cu noul coronavirus, după ce o pasageră americană aflată la bordul navei a fost testată pozitiv a doua zi în Malaysia, relatează duminică EFE, citată de agerpres.

Pe de altă parte, autorităţile au suspendat toate zborurile charter pentru evacuarea pasagerilor de pe vasul de croazieră, sau de pe teritoriul acestei ţări, până când vor fi efectuate teste pentru a detecta dacă au fost infectaţi cu COVID-19, au informat duminică surse diplomatice.

Măsura îi vizează pe cei 747 membri ai echipajului şi cei 236 pasageri care au rămas pe navă şi cei 300 de pasageri cazaţi într-un hotel de lux din Phnom Penh.

Femeia din Statele Unite s-a îmbarcat vineri în Cambodgia într-un avion cu direcţia Malaysia, potrivit Ministerului Sănătăţii din Malaysia, care a precizat că soţul acesteia a fost testat pentru noul coronavirus, rezultatul fiind negativ. Cei doi au fost internaţi într-un spital din capitala malaysiană.

Vasul de croazieră Westerdam al companiei Holland America Line a ajuns joi în portul cambodgian din Sihanoukville după ce cinci ţări i-au interzis acostarea de teamă că pasagerii ar putea fi purtători ai noului coronavirus.

Aproximativ 1.200 din cei 2.257 de pasageri şi membri ai echipajului de la bordul Westerdam au debarcat în portul din Sihanoukville vineri şi sâmbătă, majoritatea zburând spre capitala Phnom Penh pentru a-şi continua călătoriile. Autorităţile au testat 20 de persoane aflate la bord pentru coronavirus după ce nava a acostat joi, iar rezultatele testelor au fost negative.

Cambodgia a raportat un caz de coronavirus, un bărbat din China, despre care autorităţile au declarat că s-a vindecat şi a părăsit ţara.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *