Skip to content
Coronavirus

Coronavirus: Cazuri suplimentare confirmate în Bosnia, Regatul Unit, Irlanda, Germania, Irak, Iran, India, Thailanda şi Grecia

Inquam Photos / Octav Ganea

Bosnia şi Herţegovina a confirmat primele două cazuri de infecţie cu noul coronavirus pe teritoriul său, un bărbat care a călătorit recent în Italia şi copilul lui, a anunţat joi ministrul Sănătăţii din Republica Srpska, informează Reuters. Alen Seranic a declarat că bărbatul, care s-a întors din Italia la sfârşitul lunii trecute, a fost testat pozitiv săptămâna aceasta. El se află internat în stare stabilă şi a fost plasat în izolare într-un spital din Banja Luka. ”Soţia sa a fost testată negativ pentru coronavirus, însă copilul lui a fost testat pozitiv noaptea trecută”, a spus Seranic într-o conferinţă de presă în Banja Luka. Autorităţile sanitare vor testa elevii care au intrat în contact cu copilul infectat, a precizat oficialul. Şcoala va rămâne închisă în următoarele zile.

Acesta este primul caz de infecţie care nu a fost neaşteptat; a fost aşteptat în urma epidemiei din Italia, care se numără printre cei mai importanţi parteneri comerciali ai noştri”, a adăugat Seranic.

Bosnia este divizată în două regiuni, una dominată de sârbi, iar cealaltă de croaţi şi musulmani bosniaci. Epidemia mondială de coronavirus nou a debutat în luna decembrie 2019 în China şi s-a răspândit în aproape 80 de ţări şi teritorii, provocând decesul a peste 3.000 de persoane.

Regatul Unit a anunţat joi 90 de cazuri de coronavirus confirmate pe teritoriul său, după ce în Scoţia au fost raportate trei noi pacienţi. Cel mai recent indică 80 de cazuri în Anglia, şase în Scoţia, unul în Ţara Galilor şi trei în Irlanda de Nord. În Irlanda au fost raportate miercuri alte patru cazuri de coronavirus, numărul total al pacienţilor ajungând la şase, potrivit Xinhua.

Germania a anunţat joi că numărul cazurilor de coronavirus confirmate a crescut cu 109 pe parcursul unei zile, potrivit Institutului Robert Koch, citat de Reuters. Bilanţul total al cazurilor din Germania a ajuns astfel la 349, raportate în majoritatea landurilor, cu excepţia unuia. Cel mai afectat este landul Renania de Nord-Westfalia.

Irak a înregistrat miercuri trei decese cauzate de noul coronavirus, primele consemnate în această ţară vecină cu Iran, unde epidemia a ucis aproape 100 de persoane, informează AFP.

India a confirmat că numărul cazurilor de coronavirus confirmate a crescut miercuri la 29, de la şase înregistrate la începutul săptămânii, relatează Reuters. Unii specialişti se tem că cifra totală ar putea fi mai mare. ”Există o posibilitate foarte mare ca numărul cazurilor din India să fie mult mai mare decât s-a detectat”, a declarat Arunkumar G., directorul Institutului de Virusologie din Manipal care a subliniat că perioada de incubaţie a virusului este de până la două săptămâni.

Thailanda a raportat patru noi cazuri de coronavirus, numărul total ajungând la 47 începând din ianuarie, a declarat joi într-o conferinţă de presă Suwanchai Wattanayingcharoen, director general al Departamentului pentru Controlul Bolilor, citat de Reuters.

Grecia a raportat joi al cincilea caz confirmat, cel al unui pacient care a intrat în contact cu o persoană care a călătorit recent în Israel şi Egipt, au anunţat autorităţile sanitare, citate de Reuters, citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *